Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

První trénink reprezentace zvládl bez výrazných úlev i Rosický

Kunice (u Prahy) - První společný trénink mají za sebou fotbaloví reprezentanti, kteří se připravují na sobotní kvalifikační zápas se Slovenskem. Absolvoval ho i záložník Tomáš Rosický, pro kterého by duel v Bratislavě byl prvním soutěžním utkáním po 20 měsících. Trénink na stadionu v Kunicích sledovaly tři stovky diváků, kteří si nenechali ujít možnost sledovat v akci největší hvězdy českého fotbalu. Chyběl Milan Baroš, který se po pondělní ligové dohrávce Galatasaraye s Ankarasporem měl dnes objevit mezi spoluhráči. Jeho zdržení v Turecku způsobila šťastná rodinná událost - odvezl totiž manželku do porodnice a k týmu se připojí později, možná už jako novopečený otec.

Po pondělním srazu v Praze se tým vydal za jihovýchodní hranici metropole do zámeckého hotelu ve Štiříně, kde mužstvo složilo hlavu. Na první trénink v Kunicích si ale museli fotbalisté počkat až do dnešního podvečera, kdy stále za více než třicetistupňového vedra vyběhli na zdejší kvalitní trávník. Hodinu a půl trvající trénink ale nakonec nebyl - možná i kvůli vysoké teplotě - nijak zničující. Hráči si nakonec zahráli i na dvě mužstva, ovšem ne všichni se do hry zapojili. 

Mezi odpočívajícími byl i Rosický, kterého přišel pozdravit mezi diváky bratr Jiří, z tribuny sledoval přípravu i Antonín Kinský, jenž je v nominaci jako třetí, náhradní gólman. K týmu ale zatím povolán nebyl, Petr Čech i Jaroslav Drobný si zatím na žádné potíže nestěžovali.



"Nacvičovali jsme souhru, přechod přes střed hřiště a hráči po nedělních či pondělních zápasech ještě měli úlevy," řekl po tréninku trenér Ivan Hašek, podle kterého hlavní příprava čeká hráče ve středu. "Budeme mít dva ostřejší tréninky, čeká nás další nácvik souhry," vysvětlil kouč, než se stejně jako jeho svěřenci a kolegové z realizačního týmu ztratili v mumraji mladých sběratelů autogramů. 

Fotbalisté stráví ve Štiříně ještě dvě noci, ve čtvrtek navečer vyrazí do
Bratislavy. V pátek je pak čeká poslední oficiální příprava na Tehelném
poli.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články