Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kováč se vrací do West Hamu

Londýn - Fotbalista Radoslav Kováč se vrátí do West Hamu, v němž na jaře hostoval, ze Spartaku Moskva. Český fotbalista s anglickým klubem dnes podepsal tříletou smlouvu. Transfer potvrdil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje. Potvrdily se tak rovněž informace ruských médií. "Byl zájem i z jiných klubů a zemí, ale West Ham byl prioritou," řekl hráčův agent Pavel Zíka.

Kováč během jara odehrál za West Ham osm ligových a jeden pohárový zápas a vstřelil jeden gól. Trenér Gianfranco Zola s ním byl spokojený, ale nakonec neuplatnil opci ve výši čtyř milionů eur (asi 103 milionů korun), protože se mu tato suma zdála příliš vysoká. Nakonec se však kluby na transferu
dohodly a přestupní částka údajně činí tři miliony eur.

West Hamu se zranil středopolař Luis Boa Morte a podle lékařských odhadů bude s přetrženými kolenními vazy chybět až do konce roku. Již dříve se zranil další střední záložník Scott Parker.

Zola by proto rád přivedl do mužstva devětadvacetiletého Kováče, který může hrát defenzivního záložníka nebo stopera. O českého fotbalistu, jenž v národním týmu odehrál 30 zápasů, usilovaly i týmy Blackburn, Hull a Fenerbahce Istanbul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články