Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Real nejspíše posílí útočník Benzema

Paříž - Velmi blízko zisku své čtvrté výrazné letní posily je tým Realu Madrid. Zástupci Olympique Lyon se dohodli s prezidentem španělského klubu Florentinem Perézem na přestupu útočníka Karima Benzemy. Informaci dnes přinesla francouzská rozhlasová stanice RMC s odkazem na hráčova agenta. Lyon však informace o dohodě popřel.

O francouzského reprezentačního útočníka usiluje Real již delší dobu, tentokrát je však velmi blízko. Prý se zbývá dohodnout s hráčem na platu a délce smlouvy. Podmínky přestupu mezi kluby jsou však již údajně doladěny. Real by měl podle španělského tisku zaplatit 35 milionů eur (asi 902 milionů korun).

Lyon dohodu mezi kluby vyvrátil 

Dohodu mezi kluby však Lyon vyvrátil. Dostal prý nabídku od Realu, ale zatím není nic rozhodnuto. "Dostali jsme nabídku, která odpovídá tomu, co se objevuje v médiích. Neexistuje však žádná dohoda," uvedl tiskový mluvčí klubu Olivier Blanc pro francouzský deník L'Equipe.

V případě, že by se přestup dotáhl do zdárného konce, jednadvacetiletý Francouz s alžírskými kořeny by tak byl již čtvrtou posilou Realu. Prezident Peréz již do týmu přivedl Portugalce Cristiana Ronalda, Brazilce Kaká a španělského stopera Raúla Albiola, za které dohromady utratil 175 milionů eur (asi 4,5 miliardy korun). Z Ronalda pak s 96 miliony eur udělal nejdražšího hráče v historii.

V prvním týmu Lyonu je Benzema od roku 2004 a poslední tři roky patří mezi hlavní opory. Celkem tak slavil čtyři mistrovské tituly. V poslední sezoně se mu však nedařilo tak jako o rok dříve, kdy se stal nejlepším střelcem Ligue 1. I proto Lyon titul neobhájil. Benzema za Lyon odehrál dohromady 112 ligových zápasů a vstřelil 43 branek. Dalších 24 zápasů a šest gólů nasbíral v dresu francouzské reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články