Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mazuch se už dohodl na hostování v Anderlechtu

Brusel/Praha - Anderlecht Brusel po dlouhých jednáních definitivně získal českého dvacetiletého fotbalistu Ondřeje Mazucha. Talentovaný zadák do belgického velkoklubu přichází na roční hostování z italské Fiorentiny, kde se po předloňském odchodu z Brna nedokázal trvale prosadit v prvním týmu. Mazuch bude v Anderlechtu hostovat, ale oba kluby se už také dohodly na částce, za kterou by Mazuch příští léto mohl do Belgie přestoupit. Mazuch v pondělí úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a dnes v Anderlechtu podepsal i smlouvu. "Ve středu se už zapojí do přípravy," uvedl hráčův agent Pavel Zíka.

Obránce reprezentační jednadvacítky se tak v Anderlechtu, který v belgické lize v minulé sezoně po prohře v play off skončil druhý za Standardem Lutych a čeká jej předkolo Ligy mistrů, potká s krajany brankářem Danielem Zítkou a záložníkem Janem Polákem. Nedávno se z Anderlechtu vrátil do Slavie i útočník Stanislav Vlček. Anderlecht o Mazucha stál delší dobu, do svých služeb jej už chtěl získat v zimě.

Mazuch má i přes nízký věk za sebou řadu úspěchů především na mezinárodní scéně: v roce 2006 získal stříbro na mistrovství Evropy sedmnáctiletých, ve stejném roce byl na ME "devatenáctek" u bronzu a v roce 2007 byl členem úspěšné dvacítky, která na mistrovství světa v Kanadě došla až k senzačnímu stříbru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články