Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalista Jarošík přestoupil z Celtiku do ruské Samary

Moskva/Glasgow - Český fotbalový záložník Jiří Jarošík končí v Celtiku Glasgow a vrací se do ruské ligy. Dnes odpoledne podepsal dvouletý kontrakt s klubem Křídla sovětů Samara, do přípravy v novém působišti se zapojí za dva týdny. ČTK o přestupu informoval Viktor Kolář z agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje.

AC Milán - Celtic Glasgow
zdroj: AP autor: ANTONIO CALANNI

Jarošík se vrací do dobře známé soutěže. V roce 2003 v ní získal titul s CSKA Moskva, kde působil do roku 2005. Třicetiletý bývalý reprezentant se nikdy netajil tím, že se mu v Moskvě líbilo. Teď se může na oblíbená místa vracet, neboť Samara leží jen hodinu od ruské metropole. Přestupová suma nebyla oficiálně zveřejněna, ale spekuluje se o částce kolem jednoho milionu eur.

"Dohoda mezi kluby i smlouva hráče se předjednala už ve středu, dnes dopoledne si kluby vyměnily faxem všechny dokumenty a teď odpoledne byla transakce uzavřena," uvedl Kolář, podle kterého se nemusí Jarošík okamžitě zapojit do přípravy svého mužstva. "Nastoupit by měl až 11. února," dodal.

Pro Jarošíka bude Samara už pátým zahraničním klubem. Z CSKA odešel v roce 2005 do Chelsea, poté hostoval v Birminghamu a následoval přestup do Skotska. Během tohoto období získala někdejší opora pražské Sparty tři mistrovské tituly, ale také přestala reprezentovat - částečně kvůli nevyrovnaným výkonům v klubovém dresu a také kvůli sporům s trenérem Karlem Brücknerem, kterého Jarošík několikrát veřejně kritizoval.
V národním týmu odehrál 23 zápasů, naposledy nastoupil v českém dresu v listopadu 2005 v barážovém utkání na norské půdě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články