Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SESTŘIH: Olympiakos porazil Aston Villu i napodruhé a je ve finále EKL

Fotbalisté Olympiakosu Pireus budou hrát finále Evropské konfereční ligy. Řecký tým vyhrál nad Aston Villou 2:0 a celkově souboj ovládl poměrem 6:2. Ve finále si aktuálně čtvrtý tým řecké ligy zahraje s Fiorentinou. 

Ajjúb Kaabí
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Třicetiletý Maročan bude Villans ještě dlouho budit ze sna. Hned v 10. minutě navázal na hattrick z prvního utkání. Olympiakos kombinací v šestnáctce rozebral obranu soupeře, Quini naservíroval finální přihrávku a Kaabí se snadno trefil do odkryté branky. Pireus měl tedy prakticky hned od začátku odvety v součtu s úvodním duelem již tříbrankový náskok. Kanonýr se s devíti góly osamostatnil v čele tabulky střelců soutěže, o branku odskočil Izraelci Zahavímu z Tel Avivu.

Čtvrtému týmu Premier League nebylo nic platné, že byl v prvním poločase aktivnější. O zakončení se pokoušel především Bailey. Do největší šance se dostal těsně před přestávkou, ze střední vzdálenosti se opřel do míče a lehce tečovanou střelu brankář Tzolakis s námahou vyrazil na roh. Také ve druhém poločase hosté tlačili, skvěle organizovaná obrana Řeků je ale do šancí nepouštěla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olympiakos – Aston Villa

Poslední slovo si tak vzal fantom semifinále. Naběhl si na dlouhý Tzolakisův nákop z vlastní šestnáctky, kousek za půlkou se dostal do brejku a v samostatném úniku prostřelil brankáře. Videorozhodčí dlouho zkoumal, zda nešlo o ofsajd, branka nakonec platila. Kaabí zaokrouhlil celkový účet na deset gólů, hlavně ale pojistil senzační postup.

Aston Villa bude v příští sezoně velmi pravděpodobně hrát Ligu mistrů, letošní pohárový cíl ale nesplnila. Marně se pokoušela dostat do prvního kontinentálního finále od vítězství v dřívějším Poháru mistrů evropských zemí v sezoně 1981/82.

Olympiakos měl na rozdíl od soupeře mezi oběma zápasy týden volno a výhodu dokázal využít. Popáté za sebou doma v soutěžním utkání zvítězil. Stal se teprve druhým řeckým klubem po Panathinaikosu (PMEZ v roce 1971), který se dostal do finále některého z evropských pohárů.

Antonín Barák tedy poznal posledního soupeře v soutěži. Český reprezentant před rokem s "Fialkami" neuspěl v pražském finále EKL proti West Hamu. Letos se tým českého reprezentanta musí připravit, že jeho poslední protivník v soutěži bude mít takřka domácí prostředí. Přístavní Pireus spadá do aglomerace hlavního města Atén a je s ním propojen městskou dopravou, takže fanoušci Olympiakosu budou muset překonat vzdálenost pouhých 15 kilometrů mezi stadiony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články