Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Doku dirigoval koncert Manchesteru City, Arsenal poprvé v sezoně prohrál

Obhájce titulu Manchester City deklasoval v 11. kole anglické ligy Bournemouth 6:1 a vede neúplnou tabulku o bod před Tottenhamem, který hraje až v pondělí s Chelsea. Bilancí 1+4 zazářila letní akvizice Jérémy Doku. První porážku v sezoně naopak kousal Arsenal, konkrétně 0:1 v Newcastlu. West Ham padl 2:3 v Brentfordu a jubilejní 100. utkání v soutěži proto Vladimíru Coufalovi, jenž odehrál celý zápas stejně jako Tomáš Souček, zhořklo.

Jérémy Doku a Phil Foden oslavují gól Manchesteru City
zdroj: REUTERS

Doku gólem a čtyřmi asistencemi vyrovnal ligový rekord. Letní posila z Rennes otevřela skóre po půl hodině a během dalších sedmi minut přihrála na branky Silvovi a Akanjimu. Ve druhé půli belgický mladík pokračoval v galapředstavení finálním pasem na gól Fodena a druhou trefu Silvy. 

Šlágr 11. kola mezi Newcastlem a Arsenalem rozhodl v 64. minutě Gordon. Jeho trefa byla několik minut přezkoumávána kvůli tomu, zda před ní míč neopustil hrací plochu, jestli asistující Joelinton nefauloval stopera Gabriela a také zda Gordon v čase jeho přihrávky nestál v ofsajdu. Videorozhodčí nakonec neshledal na gólu nic proti pravidlům a uznal ho.

Arsenal při první ligové porážce také poprvé neskóroval a je třetí, tři body za vedoucím Manchesterem City. Newcastle v lize posedmé v řadě neprohrál a patří mu šestá příčka.

Brentford šel proti West Hamu do vedení v 11. minutě zásluhou Maupaye, v poločase ale prohrával poté, co skóre otočili Kudus a Bowen. Ten jako první hráč v historii Premier League skóroval v šesti úvodních venkovních zápasech v sezoně. V 55. minutě domácí vyrovnali díky vlastní brance Mavropanose a o čtrnáct minut později rozhodl o třetí výhře Brentfordu za sebou Collins. West Ham naopak potřetí v řadě prohrál a klesl na 11. místo.

Fernandes spasil United v nastavení

Gólem v první minutě nastavení rozhodl Bruno Fernandes o vítězství Manchesteru United na hřišti Fulhamu 1:0. Red Devils, kteří za sebou mají nejhorší start do sezony od roku 1962, uspěli po dvou debaklech 0:3. Tímto poměrem svěřenci Erika ten Haga podlehli v minulém kole v derby s Manchesterem City i v týdnu v osmifinále Ligového poháru s Newcastlem.

V zápase s minimem šancí spasil hostující tým v samém závěru Fernandes, jenž se nejlépe zorientoval po skrumáži ve vápně a střelou k tyči zajistil Manchesteru tři body.

Burnley jako první tým v historii Premier League prohrálo úvodních šest domácích střetnutí v ročníků. Crystal Palace si odvezl ze hřiště předposledního celku tabulky vítězství 2:0. Nováček soutěže prohrál doma dokonce poosmé v řadě, z toho dvakrát na konci sezony 2021/22, kdy spadl do druhé ligy.

Anglická fotbalová liga – 11. kolo:

Fulham – Manchester United 0:1 (90.+1 Fernandes), Brentford – West Ham 3:2 (11. Maupay, 55. vlastní Mavropanos, 70. Collins – 19. Kudus, 26. Bowen), Burnley – Crystal Palace 0:2 (22. Schlupp, 90.+4 Mitchell), Everton – Brighton 1:1 (7. Mykolenko – 84. vlastní Young), Manchester City – Bournemouth 6:1 (33. a 84. Silva, 30. Doku, 37. Akanji, 64. Foden, 88. Aké – 74. Sinisterra), Sheffield United – Wolverhampton 2:1 (72. Archer, 90.+10 Norwood z pen. – 89. Bellegarde), Newcastle - Arsenal 1:0 (64. Gordon).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články