Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea vybouchla doma s Brentfordem, Nketiah se zaskvěl hattrickem

Chelsea v 10. kole anglické ligy prohrála 0:2 s Brentfordem, který na stadionu Stamford Bridge uspěl ve třetí sezoně za sebou. Fotbalisté Arsenalu i díky hattricku Eddieho Nketiaha porazili 5:0 poslední Sheffield United. Tottenham si už v pátek pojistil vedení v tabulce vítězstvím 2:1 na hřišti dalšího londýnského klubu Crystalu Palace. Předehrávku rozhodli Kohouti po změně stran, kdy si nejprve domácí obránce Joel Ward dal vlastní gól a poté korejský kanonýr Son Hung-min zvýšil.

Radost fotbalistů Tottenhamu
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

V největší šanci Chelsea trefil Madueke už v desáté minutě pouze břevno. Na gól se čekalo téměř hodinu a dali ho hosté po přesném centru Mbeuma a hlavičce Pinnocka. Domácí svěřenci Mauricia Pochettina v úplném závěru zahrávali rohový kop, na který si naběhl i brankář Sánchez, ale místo vyrovnání z následného brejku skóroval do prázdné branky Mbeumo.

Chelsea vyhrála pouze jeden z posledních 13 domácích ligových zápasů. Nelichotivá série se táhne od minulé sezony. Speciálně s Brentfordem se Chelsea před vlastními diváky nedaří. V dubnu s ním doma prohrála rovněž 0:2 a v předminulé sezoně dokonce 1:4. Naposledy vzájemný zápas vyhrála v prosinci 2021.

Arsenal si došel pro pohodlnou výhru

Čtyřiadvacetiletý Nketiah skóroval ve 20., 50. a 58. minutě, kdy zkompletoval hattrick krásnou dalekonosnou střelou. Londýnský rodák, jenž si před dvěma týdny odbyl debut za anglickou reprezentaci, tak důrazně ukončil střelecký půst trvající od srpna. V závěrečných minutách výhru týmu trenéra Mikela Artety zpečetili Fábio Vieira z penalty a Takehiro Tomijasu.

Arsenal se v tabulce odpoutal o tři body od mistrovského Manchesteru City, jenž se na něj může znovu dotáhnout v případě výhry v nedělním derby proti United. Nováček Sheffield prohrál popáté za sebou a po deseti zápasech zůstal s pouhým jedním bodem na dně tabulky.

Newcastle ztratil s vlky

Wolverhampton doma zaskočil Newcastle a vybojoval s účastníkem Ligy mistrů remízu 2:2. Hosté dvakrát vedli zásluhou Wilsona, který podruhé skóroval v nastavení první půle z penalty za faul. Z opakovaných záběrů se zdálo, že údajný viník Hwang Hi-čchan se protihráče Schära vůbec nedotkl, ale videorozhodčí nezasáhl. Jihokorejský útočník si pak po změně stran částečně spravil chuť vyrovnávací brankou. Wolves pod vedením Garyho O'Neila neprohráli už pět kol a jsou s 12 body na dvanáctí, Newcastle natáhl sérii neporazitelnosti na šest zápasů a je se 17 body šestý.

V záchranářském souboji otočil Bournemouth utkání s Burnley a po výsledku 2:1 si připsal první výhru sezony. Utkání rozhodl v 76. minutě Philip Billing obloučkem ze 40 metrů přes vyběhnutého brankáře hostů. Bournemouth se posunul z pásma sestupu na 17. pozici, Burnley je předposlední.

Tottenham porazil Crystal Palace

V nastavení snížil Jordan Ayew, jehož gól potvrdil videorozhodčí, na čtvrtém vítězství Hotspur za sebou to ale už nic nezměnilo.

Son Hung-min skóroval poosmé v sezoně a jedna branka ho dělí od lídra tabulky střelců Erlinga Haalanda z Manchesteru City.

Ten bude mít možnost svoji bilanci rozšířit v nedělním derby s United, obhájci titulu před šlágrem ztrácejí na druhém místě tabulky stejně jako třetí Arsenal pět bodů.

Tottenham s osmi výhrami a dvěma remízami zažívá nejlepší vstup do sezony od ročníku 1960/61, kdy podruhé a zatím naposledy získal anglický titul.

Anglická fotbalová liga – 10. kolo:

Crystal Palace – Tottenham 1:2 (90.+4 Ayew – 53. vlastní Ward, 66. Son Hung-min), Chelsea - Brentford 0:2 (58. Pinnock, 90.+6 Mbeumo), Arsenal - Sheffield United 5:0 (29., 50. a 58. Nketiah, 88. Vieira z pen., 90+7. Tomijasu), Bournemouth - Burnley 2:1 (22. Semenyo, 76. Billing - 11. Taylor), Wolverhampton - Newcastle 2:2 (36. Lemina, 71. Hwang Hi-čchan - 22. a 45.+4 z pen. Wilson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články