Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín schytal další debakl, v přestřelce Liberce s Teplicemi padlo šest gólů

Ostravský Baník bodoval počtvrté za sebou. V 9. ligovém kole deklasoval Zlín 5:1, svěřenci Pavla Vrby tak v posledních dvou zápasech inkasovali dvanáctkrát. Mladá Boleslav loupila v Českých Budějovicích, Liberec uhrál s Teplicemi remízu3:3. Slovácko porazilo trápící se Karvinou 2:0 a fotbalisté Bohemians po obratu uhájili před Sigmou domácí půdu 3:2.

Radost fotbalistů Baníku
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Zlín v rozkladu

Slezané měli nástup do zápasu zcela ve své moci. A nejen díky rychlému gólu, k němuž přispěla i trocha štěstí. Boulův centr do vápna totiž jeden ze zlínských hráčů tečoval před domácího Ewertona a jeho bomba i přes Rakovanovu teč v 11. minutě zapadla pod břevno.

Tlak Baníku však postupně ochaboval a hosté začali hrozit. Na rozdíl od soupeře prokázali vysokou efektivitu a z první rány na branku ve 38. minutě vyrovnali. Simerský se odhodlal ke střele ze zhruba 20 metrů a míč se od tyče odrazil do sítě.

Opaření domácí se znovu zvedli po přestávce. Kubala se v 50. minutě otočil s míčem v šestnáctce a pohotovým obstřelem vrátil Ostravě vedení. Za dalších sedm minut mohl po akci Ewertona přidat druhý gól, ale z malého vápna nezakončil, a tak odražený míč volejem poslal k tyči až Rigo.

Odpor Zlína tím definitivně padl. Baník opanoval hru a v 64. minutě po Kpozově přihrávce přidal Kubala pohotovou trefou z voleje svůj druhý zásah. Kalich hořkosti dal Moravanům dopít Tanko, který po průniku Jurošky počkal na pohyb gólmana a bombou pod břevno popáté zavěsil.

Baník Ostrava – FC Zlín 5:1 (1:1)

Branky: 50. a 64. Kubala, 11. Ewerton, 57. Rigo, 82. Tanko - 38. Simerský. Rozhodčí: Radina - Nádvorník, Machač - Starý (video). ŽK: Pojezný - Janetzký, Fantiš. Diváci: 7786.

Ostrava: Letáček - Ndefe (68. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Boula (68. Šín), Rigo (77. Kaloč), Ewerton - Tanko (83. Klíma), Kubala (68. Almási). Trenér: Hapal.

Zlín: Rakovan - Cedidla (61. Kovinič), Didiba, Simerský, Kolář - Reiter, Fantiš (85. Vukadinovič), Janetzký, Tkáč (72. Bužek), Pidro (72. Čelůstka) - Žák (61. Slončík). Trenér: Vrba.

Liberec otočil, ale Teplice se nevzdaly

Už v úvodním poločase padlo pět branek. Nejprve se prosadili hostující Jan Knapík s Filipem Havelkou. Oba si připsali první ligový gól v sezoně. Za domácí do přestávky odpověděli vlastním gólem Štěpán Chaloupek, Mohamed Doumbia a výstavní střelou pod břevno Ivan Varfolomejev.

Na začátku druhého dějství domácí Purzitidis v šestnáctce zastavil Daniela Filu a rozhodčí Kotala po kontrole u videa nařídil pro Teplice pokutový kop. Ten v 51. minutě proměnil Fila a v ligovém ročníku vstřelil druhý gól.

Hostující tým v 73. minutě oslabil Hronek, který za tvrdý faul na střídajícího Višinského dostal druhou žlutou a následně červenou kartu. Liberečtí z přesilovky mohli rozhodnout. Po Grigarově nepovedeném výkopu postupoval na branku střídající Okoh, jenž těsně minul. Čtyřicetiletý gólman pak výtečně zneškodnili i dva pokusy Višinského. Tepličtí venku v lize bodovali podruhé za sebou.

Slovan Liberec – FK Teplice 3:3 (3:2)

Branky: 19. vlastní Chaloupek, 27. Doumbia, 39. Varfolomejev - 9. Knapík, 11. Havelka, 51. Fila z pen. Rozhodčí: Kotala - Kotík, Dresler - Kocourek (video). ŽK: Doumbia - Mareček, Hronek, Jukl, Jásir. ČK: 73. Hronek. Diváci: 2327.

Liberec: Vliegen - Mikula (84. Preisler), Chaluš, Purzitidis (83. Hudák) - Fukala, Doumbia, Varfolomejev (66. Okoh), Žambůrek, Ghali - Tupta (58. Višinský), Rabušic (58. Kulenovič). Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Mičevič - Hronek, Jukl, Knapík, Havelka (71. Jásir), Radosta - Vachoušek (56. Gning), Fila (81. Dramé). Trenér: Frťala.

Karviná nevyhrála poosmé v řadě

Hned první akce zápasu rozveselila tribuny. Havlíkův centr z levé strany srazil Bederka jen před sebe, kde zcela volný Holzer z osmi metrů otevřel skóre. Krásnou akci předvedli domácí v 18. minutě. Po levé straně pronikl Kadlec s Havlíkem, míč se po centru Holzera dostal ve vápně k Valentovi, který neměl problém jej uklidit do sítě.

Slezané se častými výpady do domácí obrany snažili vytvořit střelecké příležitosti, ale na zformovanou defenzivu recept hledali jen těžko. Domácí měli hru pod kontrolou, třetí gól visel ve vzduchu zejména po šanci Vechety ve 38. minutě a Kalabišky v samém závěru první půle.

Po přestávce Slovácko ubralo na tempu a dovolilo soupeři vyvinout větší útočnou aktivitu. Heča musel být v pohotovosti zejména při centrech a střeleckých pokusech, které zblokovali domácí obránci. Slovácko další komplikace nepřipustilo, v závěru sice Ezeh skóroval, ale střele předcházel faul útočníka hostí, a tak gól nebyl uznán.

1. FC Slovácko – MFK Karviná 2:0 (2:0)

Branky: 2. Holzer, 18. Valenta. Rozhodčí: Černý - Caletka, Pospíšil - Zelinka (video). ŽK: Petržela, Kalabiška - Bederka, Papalelé, Iván. Diváci: 4.516.

Slovácko: Heča - Hofmann, Daníček (75. Trávník), Kadlec - Reinberk, Valenta (66. Kim sung-pin), Havlík, Kalabiška - Petržela (66. Doski), Holzer (75. Juroška) - Vecheta (85. Cicilia). Trenér: Svědík.

Karviná: Holec - Čurma, Bederka, Svozil, Fleišman - Traoré (80. Budínský), Čavoš (73. Ezeh) - Memič (57. Iván), Bartl (73. Moses), Antovski (57. Papalelé) - Akinyemi. Trenér: Luhový.

Výhru Boleslavi zajistil Suchomel

Hosté začali lépe. Hned ve druhé minutě po Matějovského centru nezakončil přesně v dobré pozici Kubista. Vzápětí se však už svěřenci trenéra Kuliče, který za Dynamo hrával, radovali. V osmé minutě se tlačil důrazně za míčem Pulkrab, jenž se srazil s českobudějovickým brankářem Janáčkem, a balon se dostal k zakončujícímu Kostkovi. Domácí do konce poločasu více drželi míč, ale na soupeře nic nevymysleli.

Podobně vypadal i druhý poločas. Dynamo srovnalo v 75. minutě. Adediran přetlačil v souboji Fulneka, poslal prudký centr před branku, kde se hlavou prosadil Zdeněk Ondrášek. Bývalý český reprezentant se zapsal mezi střelce podruhé v ročníku nejvyšší soutěže.

Euforie Dynama z vyrovnání však neměla dlouhého trvání. O osm minut později tečoval Suchomelovu střelu bránící Trummer a Janáček, který v pátek oslavil 23. narozeniny, podruhé v zápase inkasoval.

Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 75. Ondrášek - 8. Kostka, 83. Suchomel. Rozhodčí: Rouček - Ratajová, Mokrusch - Berka (video). ŽK: Trummer, Sladký - Kostka. Diváci: 2657.

Č. Budějovice: Janáček - Sladký, Broukal (58. Ondrášek), Králik, Trummer - Hora (72. Suchan), Hellebrand (90. Hubínek) - Skalák (72. Šigut), Čermák, Alli - Adediran. Trenér: Nikl

M. Boleslav: Trmal - Kostka (82. Mašek), Suchý, Karafiát, Fulnek - Matějovský (59. Poulolo), Kubista - Kušej, Mareček (82. Ladra), Solomon (69. Suchomel) - Pulkrab (59. Hilál). Trenér: Kulič.

Bohemians 1905 uhájili po obratu půdu před Sigmou

Sigma kvůli lehkému zranění postrádala hned tři opory. Hanákům vypadli ze sestavy kapitán Breite, nejlepší střelec Juliš a brankářská jednička Macík, místo něhož poprvé v sezoně nastoupil mezi tyčemi Digaňa.

Bohemians Praha 1905 – Sigma Olomouc 3:2 (1:2)

Branky: 36. Prekop, 70. Puškáč, 77. Matoušek - 8. Zorvan, 44. Vodháněl. Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Šimáček - Petřík (video). ŽK: Hybš, Prekop, Jánoš, Hrubý, Jedlička - Vodháněl, Vraštil. Diváci: 5212.

Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (65. Köstl), Jánoš (65. Puškáč), Hrubý, Kovařík (90.+3 Vondra) - Smrž, Matoušek (81. Beran) - Prekop (81. Mužík). Trenér: Veselý.

Olomouc: Digaňa - Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Pospíšil, Ventúra - Vodháněl (83. Šíp), Zorvan (78. Fortelný), Navrátil (78. Sláma) - Kramář (62. Zifčák). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články