Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia ve vyhrocené odvetě neudržela náskok a po porážce s Genkem v Youth League končí

Po cenném skalpu favorita v Belgii podlehli fotbalisté Slavie do 19 let v domácí odvetě prvního kola mistrovské části UEFA Youth League 2:4 Genku a navzdory úvodnímu vítězství 2:1 v soutěži končí. Pražané neudrželi poločasové vedení a dvojzápas ztratili třemi inkasovanými brankami po změně stran.

Utkání Slavia - Genk v Youth League
zdroj: twitter.com/SK Slavia Praha

Sešívaní v první půli navázali na nadějný výsledek z úvodního duelu a už v 9. minutě je poslal do vedení Adam Pudil. Ve 27. minutě srovnal Godts, ale přesto Slavia při odchodu do kabin vedla zásluhou Nigerijce Ogungbayiho.

Osmifinalista minulého ročníku soutěže ovšem předvedl po pauze velký obrat. Ve 47. minutě se trefil Diawara, v 80. minutě přidal druhý zásah v utkání Godts a postupovou branku zařídil ve čtvrté minutě nastavení Al Mazyani. Záhy dostal červenou kartu Miloš Pudil a v nervózním závěru byli vyloučeni i jeho spoluhráči Behenský s Trédlem a kapitán Genku Swerts.

Belgičané postoupili do druhého kola, z něhož vede cesta do vyřazovací fáze soutěže. V ní se mužstva z mistrovské části střetnou už i s postupujícími týmy ze skupinové fáze, v níž soupeří výběry klubů hrajících Ligu mistrů. Plzeňští mladíci oživili šance na postup úterní výhrou 2:1 na půdě Bayernu Mnichov.

Slavia Praha - KRC Genk 2:4 (2:1)

Branky: 9. A. Pudil, 44. Ogungbayi - 27. a 80. Godts, 47. Diawara, 90.+4 Al Mazyani. ČK: 90.+6 M. Pudil, 90.+13 Behenský, 90.+13 Trédl - 90.+13 Swerts. První zápas: 2:1, postoupil Genk.

Sestava Slavie: Dvořák - Konečný, Hunal (90.+1 Trédl), Behenský, Beránek - Lopatar (78. Žitný), Zachoval (90.+1 Kolář), Ogungbayi - A. Pudil, Jelínek (68. Hájek), Toula (78. M. Pudil). Trenér: Titěra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články