Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plašil připravil gól proti Realu, přesto jeho Pamplona prohrála

Madrid - Fotbalisté španělské Osasuny Pamplona, jejíž barvy hájí český reprezentant Jaroslav Plašil, o víkendu herně potrápili hvězdy Realu Madrid, přesto od zkušeného soupeře utrpěli porážku 1:3. Přitom fotbalisté posledního celku La Ligy otevřeli gólový účet utkání, na kterém se asistencí podílel právě Plašil. Real však i díky chybě hostujícího brankáře skóre otočil a udržel druhou příčku v tabulce.

Pamplona v úvodních minutách využila nekoncentrovanosti soupeře z hlavního města a ve dvacáté minutě šla do vedení. Plašilovi se podařilo odcentrovat z celé strany přesně na hlavou skórujícího Nekounama. Do druhé půle udělal trenér Realu Juan de Ramos dvě změny v sestavě, což hru týmu oživilo. Královský celek však mohl děkovat hlavně hostujícímu brankáři Robertovi. V 50. minutě totiž domácí stoper Sergio Ramos napřáhl z 32 metrů a Roberto střelu mířící do středu branky nepochopitelně pustil za svá záda.

Za další čtvrthodinu pak aktivní Arjen Robben připravil snadný gól pro Higuaina a v samotném závěru znovu Robben definitivně rozhodl, když opět nachytal nejistého Roberta. To již nebyl na hřišti Plašil, který vystřídal v 67. minutě. Do zápasu však výrazně promluvil i rozhodčí, který kvůli dvěma žlutým kartám za nafilmované pády v pokutovém území vyloučil hostujícího záložníka Juanfrana. Televizní záběry však prokázaly, že v obou případech se jednalo o penaltové zákroky. "Nemohu tomu uvěřit. Něco podobného se mi stalo poprvé v kariéře. Přísahám, že jsem pády nefilmoval. Skutečně jsem byl faulovaný, asistent rozhodčího to dobře viděl, ale hlavnímu nic neřekl," rozčiloval se Juanfran.

Dalšímu zástupci českého fotbalu ve španělské lize, Tomáši Ujfalušimu, se spolu s celkem Atletika Madrid nikterak nedaří. Nedokázali již potřetí za sebou vyhrát. S oslabenou Almeríí uhráli jen remízu 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články