Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liverpool přestřílel Rudé ďábly. Everton se s Aston Villou rozešel bez branek

Ozdobou čtvrtečního programu anglické nejvyšší soutěže bylo střetnutí Manchesteru United s Liverpoolem. Rudí ďáblové na domácí půdě svému rivalovi podlehli 2:4, přesto se drží na druhém místě tabulky. Liverpool je pátý. Druhé z dohrávaných utkání skončilo v Premier League bezbrankovou remízou mezi Aston Villou a Evertonem. 

Zklamaný Marcus Rashford
zdroj: ČTK/PA autor: Michael Regan

Liverpool protrhl nepříznivou bilanci z Old Trafford, na hřišti svého úhlavního rivala zvítězil v Premier League poprvé od března 2014. Dvěma góly se na výhře Reds podílel brazilský útočník Roberto Firmino.

Skóre otevřel v 10. minutě tečovanou střelou Bruno Fernandes, který se v padesátém ligovém zápase po svém příchodu do United podílel na 44. brance. Produktivnější v první padesátce ligových startů byli v historii klubu jen Eric Cantona (46) a Robin van Persie (45).

Za Liverpool vyrovnal v 33. minutě Diogo Jota a ve třetí minutě nastavení prvního poločasu otočil stav utkání Firmino. V úvodu druhé půle brazilský útočník zvýšil na 3:1 a přiblížil svěřence Jürgena Kloppa k výhře.

Na 2:3 snížil po kolmici Edinsona Cavaniho Marcus Rashford, ale vítězství Reds pojistil v poslední minutě nejlepší střelec týmu Muhamad Salah. Egyptský křídelník se prosadil ve dvou zápasech na Old Trafford v jedné sezoně jako první hráč Liverpoolu od ročníku 1920/1921, kdy se to povedlo Harrymu Chambersovi.

Reds bodovali pošesté v řadě a na pátém místě ztrácí na čtvrtou Chelsea čtyři body, mají však zápas k dobru. United jsou druzí čtyři body před Leicesterem.

Utkání Aston Villa - Everton
zdroj: ČTK/PA autor: Carl Recine

Everton ve Villa Parku potvrdil, že na soupeřových hřištích se mu v této sezoně daří. Na stadionech soupeřů získal 37 bodů a je čtvrtým nejúspěšnějším týmem mimo domácí prostředí.

Brankář Aston Villy Emiliano Martínez vychytal patnáctou nulu v sezoně, což z něj dělá třetího nejúspěšnějšího gólmana ligy. Více zápasů bez inkasované branky odchytali pouze Ederson (18) z Manchesteru City a Édouard Mendy (16) z Chelsea.

Do sestavy birminghamského celku se po dvanácti vynechaných zápasech vrátil kapitán Jack Grealish. Anglický reprezentant, který se zotavil ze zranění holeně, nastoupil v 72. minutě.

Anglická fotbalová liga:

Dohrávka 19. kola: Aston Villa - Everton 0:0,

Dohrávka 34. kola: Manchester United - Liverpool 2:4 (10. Fernandes, 68. Rashford – 45.+3 a 47. Firmino, 34. Diogo Jota, 90. Salah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články