Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Do Sparty míří německý fotbalista Peter z Blackburnu

Praha - Fotbalisté Sparty dnes zahájili přípravu na jarní sezonu, v níž se pokusí napravit podzimní nezdary. Vedení čtvrtého týmu ligové tabulky oznámilo příchody prvních posil. Na Letnou přestoupil Němec Sergio Peter z Blackburnu a na hostování přicházejí Roman Hubník z FK Moskva a Chorvat Manuel Pamič ze Salcburku. Nejasnosti nadále panují v tom, kteří hráči klub opustí. Trenér Jozef Chovanec pouze oznámil, že zkušené opory Tomáš Řepka a Jaromír Blažek v týmu zůstanou.

Peter podepsal na Letné kontrakt na dva a půl roku. Ofenzivní 173 centimetrů vysoký fotbalista prošel německými juniorskými výběry, v Blackburnu působil od patnácti let. Na svém kontě má 19 startů v Premier League.

Dosud jediným hráčem, který v zimě ze Sparty odešel, je útočník Miroslav Slepička, jenž přestoupil do Dinama Záhřeb. Jména dalších, kteří Letnou opustí vesměs z výkonnostních důvodů, klub zveřejní až v příštím týdnu.
"Uvažujeme o čtyřech hráčích. Na soustředění do Špindlerova Mlýna bychom chtěli mít tým kompletní," uvedl Chovanec. 

Sparta také oznámila podrobný program přípravy, během kterého absolvuje tři soustředění. Vedle kondiční přípravy v Krkonoších čeká tým také desetidenní pobyt v Hongkongu na turnaji za účasti čínských klubů. Na počátku února se sparťané přesunou do Španělska k obvyklému ladění formy před startem ligy. Tam jim budou soupeřem Austria Vídeň, Rubin Kazaň, IFK Göteborg a Spartak Moskva.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články