Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Debut jako hrom. Škoda dal dvě branky a rozhodl dohrávku turecké ligy

První utkání v dresu nového týmu Milanu Škodovi vyšlo náramně. Bývalý slávistický kapitán vstřelil za turecký Rizespor dva góly a rozhodl duel s Genclerbirligi (2:0). Obě branky dal v dohrávce 18. kola v závěrečných dvaceti minutách.

Milan Škoda v dresu tureckého Rizesporu
zdroj: Twitter.com/CRizesporAS

Třiatřicetiletý Škoda se dvakrát prosadil z typické pozice hrotového hráče. V 70. minutě nadvakrát překonal brankáře Kristoffera Nordfeldta po přízemní přihrávce z pravé strany, kterou před nabíhajícím českým fotbalistou ještě zblokoval ve skluzu obránce.

Pět minut před koncem si řekl o míč v náběhu do otevřené obrany a pas nigerijského spoluhráče Aminua Umara tentokrát zleva poslal z úhlu pohotově prvním dotekem do sítě.

Škoda opustil po Novém roce Slavii po osmi letech a původně měl namířeno právě do Genclerbirligi, kde se ale nakonec nedohodl na podmínkách. V týmu z města Rize debutoval ve středu jako náhradník v poháru proti Galatasaray (1:1).

V ligové premiéře už nastoupil v základní sestavě a navázal na svoji pověst nejlepšího novodobého střelce Slavie v nejvyšší české soutěži, v níž dal v červenobílém dresu 77 gólů. Ve svém posledním utkání za Slavii v polovině prosince dal rovněž dvě branky při výhře 4:1 nad Českými Budějovicemi.

Turecká fotbalová liga - 18. kolo:

Rizespor - Genclerbirligi 2:0 (oba góly Škoda).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články