Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brankář Čech se potká v LM s Nedvědem a Grygerou

Nyon (Švýcarsko) - Tři čeští fotbalisté se potkají v osmifinálovém souboji Ligy mistrů, ve kterém nastoupí Juventus Turín s Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou proti Chelsea, jejíž branku hájí Petr Čech. Další český fotbalista Tomáš Ujfaluši se v dresu Atlétika Madrid střetne o postup s Portem. Pokud se Tomáš Rosický z Arsenalu stačí uzdravit, čeká ho dvojzápas s AS Řím.

Hraje se vyřazovacím způsobem - první zápasy jsou na programu 24. a 25. února, odvety o dva týdny později. Finále bude hostit 27. května Řím.

Nejen pro české fotbalisty bude souboj mezi Juventusem a Chelsea velkým svátkem. Italský klub totiž vede Claudio Ranieri, který jako kouč v londýnském klubu působil v letech 2000 až 2004.

K velkému trenérskému souboji dojde také v duelu Inter Milán - Manchester United, na jehož lavičkách sedí velcí soupeři z dřívějších vzájemných duelů v Premier League José Mourinho a Alex Ferguson. Zatímco anglický klub vítězství v soutěži obhajuje, soupeř poslední ze dvou vítězství oslavoval před 43 lety, kdy se ještě soutěž hrála pod názvem Pohár mistrů evropských zemí.

Krátký návrat do Anglie na hřiště Liverpoolu čeká i nového trenéra Realu Madrid Juande Ramose, který působil do října v Tottenhamu. Liverpool vyhrál soutěž v roce 2005, španělský velkoklub poslední ze svých osmi triumfů zaznamenal o tři roky dříve.

Program osmifinálových zápasů:

Chelsea FC - Juventus Turín, Villareal - Panathinaikos Atény, Sporting Lisabon - Bayern Mnichov, Atlético Madrid - FC Porto, Olympique Lyon - FC Barcelona, Real Madrid - FC Liverpool, FC Arsenal - AS Řím, Inter Milán - Manchester United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články