Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šírl se v Praze pochlubí s Pohárem UEFA i Superpohárem

Praha - Významné fotbalové trofeje Pohár UEFA a Superpohár poprvé míří do České republiky. Ve čtvrtek je přiveze záložník Zenitu Petrohrad a národního týmu Radek Šírl, který je při své nejúspěšnější sezoně letos získal s ruským klubem. Šírl tak jde ve šlépějích českých hokejistů působících v zámořské NHL, kteří se v létě pravidelně v případě úspěšného tažení doma chlubí slavným Stanley Cupem.

Radek Šírl
zdroj: Zenit Petrohrad

"Hráči Petrohradu měli možnost několik dní mít oba poháry k dispozici, nyní přišla řada i na Radka," uvedla Eva Šťastná ze společnosti Sport Invest, která Šírla zastupuje.

Šírl nejprve ve čtvrtek v 16:00 obě trofeje představí v prodejně Lifestyle Sports na pražském Andělu, kde absolvuje i autogramiádu. O den později v pátek také v 16:00 pak zamíří mezi školáky a své možné následovníky do základní školy v Rudné u Prahy, kterou sám navštěvoval.

Fotbaloví fanoušci si tak v české metropoli budou moci prohlédnout originály ceněných trofejí. Pohár UEFA je druhou nejuznávanější evropskou klubovou soutěží a Petrohrad jej letos získal poté, co v květnovém finále zdolal Glasgow Rangers. Šírl se po Jiřím Němcovi, Radoslavu Látalovi, Patriku Bergrovi a Vladimíru Šmicrovi stal jeho pátým českým vítězem.

Superpohár zase ruský klub získal v srpnu díky výhře nad Manchesterem United, šampionem Ligy mistrů. Před Šírlem z českých fotbalistů Superpohár získali Berger, Šmicer, Pavel Nedvěd a Marek Jankulovski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články