Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Teď už chceme víc než jen bod, říkají Hübschman i Rada před zápasem v Astaně

Dobrá hra, ale málo bodů. To je zatím výsledek jabloneckých fotbalistů ve skupině Evropské ligy, v níž zatím mají dvě remízy a jednu porážku. Proto kapitán Tomáš Hübschman burcuje tým, aby v Astaně naplno bodoval, a zvýšil tak svou naději na postup. Zápas můžete sledovat od 16:40 v textové on-line reportáži na webu ctsport.cz.

Tomáš Hübschman
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Šli jsme do toho s tím, že chceme hrát důstojnou roli. To plníme. Ale teď je na čase udělat víc než jen jeden bod. Měli bychom se snažit jít za dalším cílem, kterým by měl být postup," řekl Hübschman pro jablonecký web.  

Také trenér Petr Rada touží po výhře, ale ví, že bohatý kazašský mistr bude nepříjemným soupeřem. "Astana hraje pravidelně Evropskou ligu, vyhrává tituly, ten tým je hodně zkušený. My jsme zatím udělali dva body, nepropadli jsme. Ale po bodu je to málo. Budeme se snažit získat teď bodů víc," sdělil Rada.  

I podle Hübschmana je Astana možná nejtěžším soupeřem ve skupině. "Řekl bych, že z těch tří zápasů byl nejtěžší asi ten s Astanou. I když paradoxně nejhorší výsledek jsme udělali v Rennes, kde jsme prohráli 1:2," uvedl zkušený záložník. "Jejich nejlepší hráči jsou určitě Tomasov a pak Kabananga, který sice nedává tolik gólů, ale je to pro ně důležitý hráč. Dále oba stopeři a gólman," vyjmenoval Hübschman.

Podle Rady je třeba nedovolit hráčům Astany rychlý přechod do útoku. "Hrají kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku. Hlavně krajní hráči jsou velice nepříjemní. Hrají opravdu hodně kombinačně," dodal jablonecký kouč.  

Hübschman věří, že si tým poradí i s netradičním povrchem, jelikož se v Astana Areně hraje na umělé trávě. "Stadion je pěkný. Jen to není přírodní tráva. Ale to jsme věděli hned po losu, není to pro nás nic nového. Musíme se na to připravit a zvyknout si na to. Ale zas je tu střecha, což je plus, jelikož nebude taková zima," dodal kapitán českého celku.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články