Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Deset let tu Slavia nevyhrála. Teď jsme to zlomili, radoval se Stoch

Hodně spokojení odjížděli slávisté z Olomouce, kde vyhráli po deseti letech a hned jasně 3:0. Byli rádi, že konečně začali dávat góly, což se jim v přípravných zápasech před sezonou moc nedařilo. "Super výsledek na začátek sezony. Co jsme trénovali, to jsme na hřišti splnili," radoval se Miroslav Stoch a pochvaloval si, že slávisté zvládli zápas takticky.

Miroslav Stoch ze Slavie drží míč před Martinem Sladkým z Olomouce
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to strašně důležitý začátek. Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Slavia už tu strašně dlouho nevyhrála, tak jsem rád, že jsme to teď zlomili," řekl slovenský záložník. K výhře přispěl druhým gólem, když téměř z 30 metrů napřáhl a překvapil nejlepšího brankáře minulé sezony Miloše Buchtu. "Trefil jsem to ideálně. Před brankářem míč ještě zaplaval, to se vždycky těžko chytá," popsal Stoch.  

Mohl dát i další gól, ale ve druhém poločase nevyužil obrovskou šanci. Ocitl se sám před téměř prázdnou brankou, ale trefil hodně špatně a nechal vyniknout Buchtu. "Moje chyba. Hodně jsem se soustředil na střelu a nakonec to trefím patou a úplně špatně. Mrzí mě to, mohl jsem přidat další gól, ale důležitější je výhra," dodal.  

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Olomouc – Slavia Praha

Nakonec dal třetí gól až pravý bek Vladimír Coufal, který v létě přišel z Liberce. "Důležitější je tým, pro který je to hodně důležité vítězství. Olomouc doma dlouho neprohrála. Ten gól už je jen třešnička na dortu, ale jsem za něj obrovsky rád. Užil jsem si to se vším všudy, se spoluhráči i fanoušky," řekl Coufal.  

Připustil, že byl před prvním soutěžním zápasem za Slavii nervózní. "Asi po 100 ligových zápasech jsem cítil nervozitu. Děkuji manželce, která se mě snažila SMS zprávami uklidnit. Na hřišti to ze mě brzy spadlo. Spoluhráči mi pomohli. Tady je fantastický mančaft a mohu se na ně spolehnout," řekl reprezentační bek.  

S trenérem Jindřichem Trpišovským se shodl, že klíčem k úspěchu byla efektivita, která týmu v přípravě chyběla.

"V přípravě jsme góly nedávali a dnes nám to tam padalo skoro ze všeho. Za 3:0 jsme obrovsky rádi. Byli jsme na Sigmu dobře připraveni. Ale zůstal bych nohama na zemi, vyhráli jsme v Olomouci, ale musíme na to navázat doma. Pokud získáme teď doma ve dvou zápasech šest bodů, tak to bude fantastický start do sezony," dodal Coufal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články