Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karius opět chyboval a Liverpool chce Alissona, nabízí AS Řím rekordní sumu

Liverpool má problémy s brankáři a chce je vyřešit radikálně. Na spadnutí je nejdražší přestup brankáře v historii. Trenér Jürgen Klopp si vyhlédl brazilského reprezentanta Alissona z AS Řím. Nabídl za něho vedení italského klubu rekordní částku 62 milionů liber (přes 1,8 miliardy korun).

Alisson Becker v dresu Brazílie
zdroj: AP autor: Zhong Zhenbin

Liverpoolský celek doplácí na chyby své brankářské jedničky Lorise Kariuse. Ten se zapsal do historie dvěma obřími minelami ve finále Ligy mistrů s Realem Madrid. Poté se zjistilo, že v době obou chyb měl mít otřes mozku po srážce se soupeřem. Ovšem Karius minulý týden opět chyboval v přípravném utkání proti celku Tranmere, kde chtěl chytit přímý kop do koše, ale míč se mu odrazil od prsou přímo k dobíhajícímu soupeři, který skóroval.  

Brazilec, který se nedávno představil na mistrovství světa v Rusku, by měl vše vyřešit. Ale má to háček – AS Řím chce podle bbc.com ještě o čtyři miliony liber víc.

Pětadvacetiletý Alisson odchytal v římském klubu, v němž hraje i český útočník Patrik Schick, dvě sezony, a pokud dojde k dohodě, bude překonána nejvyšší částka zaplacená za brankáře, jíž je zatím 53 milionů eur (1,37 miliardy korun), které dal Juventus Parmě v roce 2001 za Gianluigiho Buffona.

V Premier League je zatím nejdražším gólmanem Ederson, za něhož dal Manchester City loni Benfice 40 milionů eur.

Zdroj
bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články