Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Rozjetého Baroše se pokusí v Poháru UEFA vychytat brankář Drobný

Praha - Jedním z ústředních motivů středečního zápasu druhého kola Poháru UEFA mezi Herthou Berlín a Galatasarayem Istanbul bude souboj dvou českých reprezentantů. Brankář třetího týmu německé bundesligy Jaroslav Drobný se postaví proti rozjetému útočníkovi Milanu Barošovi, který o víkendu zaznamenal v turecké lize hattrick.

Berlínští se mají před Barošem na pozoru, jeho podzimní střelecké probuzení vzbuzuje respekt. "Nesmíme ho ani na chvíli nechat nepokrytého, nesmí dostat prostor. Ale Galatasaray má i další kvalitní ofenzivní hráče," varoval domácí kouč Lucien Favre.

V Německu půjde o hodně, především domácí musejí po dvou remízách nutně zvítězit. "Hertha, naši fanoušci, celý Berlín musejí zůstat i přes zimu mezinárodní," burcoval ukrajinský útočník Andrij Voronin. "Tenhle zápas je pro nás jako finále, vyhrát můžeme jen jako tým," doplnil srbský střelec Marko Pantelič, který se v poslední době dostal kvůli debatám o nové smlouvě do sporu s trenérem Favrem.

Turecký velkoklub mohl slavit postup už minulý týden, jenže rozhodčí Barošovi proti Charkovu neuznali podle všeho regulérní gól a ukrajinský celek nakonec v Istanbulu zvítězil 1:0. K jistotě účasti v jarních bojích potřebuje Galatasaray získat ve středu bod. "Nesmíme ale hrát jen defenzivně, musíme být stále bdělí, protože Hertha udělala velký pokrok," upozornil na dobrou formu Berlíňanů záložník Lincoln. Istanbulští spoléhají na vydatnou podporu turecké menšiny, která se na zápas chystá.

Finále UEFA bude v Turecku

Galatasaray touží v Poháru UEFA zopakovat triumf ze sezony 1999/2000. Velkým lákadlem je finále v Turecku, byť se odehraje na stadionu městského rivala Fenerbahce. "Bylo by skvělé nakonec hrát finále na stadionu Fenerbahce. Ale musíme vše řešit postupně. V Poháru UEFA jsou silné týmy, navíc přibudou další z Ligy mistrů. Úplně prvním cílem je vůbec postup ze skupiny," uvedl Baroš.

V předchozím hracím dni si postup do vyřazovací části zajistilo kvarteto týmů - St. Etienne, AC Milán, Manchester City a CSKA Moskva. Ruský klub jako jediný zatím získal devět bodů a pokud ve čtvrtek zvítězí v Nancy, stane se od zavedení nového systému teprve pátým klubem, jenž zůstal ve skupině stoprocentní. V tomto týdnu se mohou řady postupujících výrazně rozšířit.

Vedle Baroše a Drobného se ve středu z Čechů představí ještě dvojice Radoslav Kováč, Martin Jiránek. Jejich Spartak Moskva vyhrál ve skupině D klíčové utkání na půdě přemožitele pražské Sparty Dinama Záhřeb a když si doma poradí s Nijmegenem, může slavit. V případě, že Dinamo nevyhraje v Udine, stačí Spartaku dokonce i remíza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články