Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň ovládla i třetí zápas. Baník si zastřílel

Výhry 7:0, 6:0 a nyní 2:0. Fotbalistům Plzně se zatím na úvod přípravy daří. Po vysokých triumfech nad divizními celky Doubravkou a Klatovy tentokrát úřadující český mistr zvítězil nad druholigovým Sokolovem, který vede bývalý kapitán Viktorie Pavel Horváth. Dařilo se i ostravskému Baníku, který zdolal v Kroměříži Zlaté Moravce jasně 4:0. Nečekané porážky naopak utrpěly Příbram, Olomouc a Teplice.

Ubong Ekpai v dresu Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

Plzeň se dostala do vedení už ve třetí minutě, kdy samostatný únik zakončil přízemní střelou do sítě nejlepší střelec minulé ligové sezony Michael Krmenčík. Pojistku přidal v polovině druhé půle Aleš Čermák. Míč do branky dorazil poté, co Marek Bakoš trefil z přímého kopu tyč. Na druhé straně sokolovský Voleský napálil jen brankovou konstrukci.

"Po dovolené máme nějakou zátěž, kvalita soupeřů by měla gradovat hlavně na soustředění, ale už i tady hrajeme s druholigovými mančafty, které mají svoji kvalitu. Mužstva z divize nás tolik neprověřila, ale dnes to bylo mnohem těžší. Řekl bych, že zápas byl vyrovnaný. Sokolov hrál velmi sympaticky," řekl trenér Viktorie Pavel Vrba.

"Nulu jsme udrželi, ale na rozdíl od jiných zápasů měl Sokolov dvě tři gólovky, kdy nám mohl dát gól. Jsem rád, že góly nedostáváme, ale nebudu tvrdit, že je to bezchybné," dodal bývalý kouč české reprezentace.

Další přípravný duel sehraje Plzeň o víkendu proti rovněž druholigovým Českým Budějovicím a pak už ji čeká soustředění v Rakousku. "Hráčů nám kvůli zdravotním problémům chybí víc, nevím, co bude s Chorým po dnešku. Není to optimální, ale Hubník s Hájkem už by měli být s Budějovicemi k dispozici. Postupně se to uzdravuje. My s tím počítali, protože někteří byli marodi na konci sezony," dodal Vrba.

Přípravné utkání:

Sokolov - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 3. Krmenčík, 68. Čermák.

Sestava Plzně: I. poločas: Hruška - Havel, Řezník, Pernica, Limberský - Ekpai, Hrošovský, Procházka, Kopic - Řezníček, Krmenčík. II. poločas: Šiman - Petržela, Řezník, Limberský, Kovařík - Štursa, Hořava, Čermák, Navrátil - Chorý (74. Krmenčík), Bakoš. Trenér: Vrba.

Ostrava dala čtyři góly, Teplice a Příbram překvapivě prohrály

Baník Ostrava porazil v Kroměříži Zlaté Moravce jasně 4:0 a po triumfu 1:0 nad dalším slovenským soupeřem Ružomberokem vyhrál bez inkasovaného gólu i druhý zápas letní přípravy. Slezané o vítězství rozhodli třemi brankami po přestávce.

Porážku se soupeři z druhé ligy nečekaně utrpěly Příbram, Olomouc a Teplice. Severočeši v duelu se sousedním Ústím nad Labem prohrávali v druhé půli 0:2 a v závěru už jen na konečných 1:2 snížil Tomáš Vondrášek, jehož tečovaný centr podle sudích dopadl těsně za brankovou čáru.

Ještě hůře dopadla Příbram. Nováček nejvyšší soutěže prohrál s Táborskem vysoko 0:4 a navázal na minulou porážku s dalším druholigovým soupeřem Českými Budějovicemi. Příbramský trenér Josef Csaplár však opět nasadil řadu mladíků.

Olomouc hrála dvě utkání a kádr tak rozdělila na dvě poloviny. První část před obědem prohrála s druholigovým Třincem 2:3, přestože vedla 2:0. Druhá polovina čtvrtého týmu uplynulé ligové sezony si pak poradila s rovněž druholigovým Hradcem Králové 3:0.

Stejným poměrem zvítězila Mladá Boleslav nad dalším druholigovým celkem Varnsdorfem až díky třem gólům po přestávce. Třemi brankami po pauze rozhodla o vítězství 4:1 nad rovněž druholigovou Vlašimí také Dukla Praha, která v utkání prohrávala.

Zlín ve Vídni po dvou brzkých brankách remizoval 1:1 s maďarským vicemistrem Ferencvárosem Budapešť a Slovácko podlehlo na hřišti slovenského šampiona Trnavy po přestřelce 2:4.

Přípravné utkání:

Fastav Zlín - Ferencváros Budapešť 1:1 (1:1)

Branky: 15. Holík - 10. Varga.

Sestava Zlína: Šiška - Gajič, Buchta, Hnaníček (69. Bačo) - Bartošák, Jiráček, Traoré (62. Podio), Holík (62. Kopečný) - Mehanovič (46. Džafič), Beauguel, Železník (62. Slaměna). Trenér: Bílek.

Táborsko - 1. FK Příbram 4:0 (1:0)

Branky: 35. Pilík, 46. Vandas, 47. Ndiaye, 61. Vozihnoj.

Základní sestava Příbrami: Švenger - Nitrianský, Kodr, Tregler, Polidar - Nový, Kilián, Průcha, Pecka, Breda - Jandera. Střídali: Klán, Polák, Soldát, Kočí. Trenér: Csaplár.

FK Mladá Boleslav - Varnsdorf 3:0 (0:0)

Branky: 52. Komličenko, 63. Takács, 81. Diviš.

Sestava M. Boleslavi: I. poločas: Mikulec - Klíma, Chaluš, Takács, Křapka - Jánoš - Dohnalík, Ladra, Provazník, Novák - Klobása. II. poločas: Mikulec - Pauschek, Takács (70. Chaluš), Král, Mareš - Hubínek, Hůlka - Diviš, Vejr, Konaté - Komličenko. Trenér: Weber.

Baník Ostrava - Zlaté Moravce 4:0 (1:0)

Branky: 13. Procházka, 59. Diop, 62. De Azevedo z pen., 75. Kaloč.

Sestava Ostravy: I. poločas: Laštůvka - Breda, Procházka, Stronati, Fleišman - Hrubý, Pitian, Jirásek - Bolf, J. Šašinka, Fillo. II. poločas: Budinský - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - Fillo, Mešaninov, Kaloč, De Azevedo - Diop, Macej. Trenér: Páník.

Trnava - 1. FC Slovácko 4:2 (2:0)

Branky: 12. Grendel, 31. Vlasko z pen., 80. Sloboda, 89. Greššák - 55. Hofmann, 65. Kubala.

Sestava Slovácka: I. poločas: Daněk - Reinberk, Krejčí, Hofmann, Kadlec - Rezek, Tischler, Daníček, Sadílek, Navrátil - Petr. II. poločas: Trmal - Juroška, Šimko, Hofmann (70. Tkáč), Divíšek - Kohút, Machalík, Daníček, Hellebrand, Navrátil (65. Vasiljev) - Kubala. Trenér: Kordula.

Vlašim - Dukla Praha 1:4 (1:1) Branky: 3. Fotr - 36. a 78. Bezdička, 68. Koreš, 81. Holík.

Sestava Dukly: I. poločas: Rada - Douděra, Ostojič, Chlumecký, Podaný - Tetour, Brejcha, Koval - Vopat, Holenda, Bezdička. II. poločas: Rada - Preisler, Šimek, Bezpalec, Miloševič - Kozel, Hanousek, Holík - Koreš, Schranz, Vlček (75. Bezdička). Trenér: Drsek.

FK Teplice - Ústí nad Labem 1:2 (0:0)

Branky: 84. Vondrášek - 54. Leibl, 68. Matějka.

Sestava Teplic: I. poločas: Diviš - Dressler (45. Vondrášek), Ljevakovič, Čmovš, Krob - Soungole, Kodeš - Rezek, Žitný, Luts - Hora. II. poločas: Diviš - Vondrášek, Kodeš, Král, Šimeček - Trubač, Soungole - Kodad, Šup, Diaz - Červenka. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články