Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kalas: Ukázali jsme, že Austrálie byla jen špatný den

Národní tým se zvedl a nejtěsnějším rozdílem porazil silnou Nigérii. Jediný střelec zápasu Tomáš Kalas si po utkání pochvaloval přechod na tříobráncový systém. Připustil také, že si vítězstvím reprezentace napravila dojem po vysoké porážce s Austrálií. "Byl to jen špatný den," poznamenal na adresu historického debaklu 0:4.

Tomáš Kalas
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Důležitý gól to byl spíše pro tým. Po tom, co se psalo o nás po Austrálii, i když ta kritika byla z velké části zasloužená, tak jsme to museli nějak zvládnout. A Nigérie byla lepším týmem než Austrálie, i když se nehrálo na tak dobrém hřišti," řekl. "Kdyby se prohrálo, tak by to byl hodně neúspěšný sraz. Aspoň že jsme ukázali, že ta Austrálie byla jen špatný den," dodal.

Klíčový okamžik přišel, když si na rohový kop naskočil Tomáš Souček. Ten s hlavičkou ještě neuspěl, ale Kalas z dorážky už soupeřova gólmana překonal. "Ono se to většinou ke mně jen odrazí. Ale byl jsem na místě, kde jsem měl být. A naštěstí jsem to trefil, jak jsem to trefil. Kdybych to trefil pořádně, tak to pravděpodobně gól nebude," připustil.

Cenil si toho, že tým pod tlakem dokázal zabrat a odehrát proti kvalitnímu soupeři dobrý zápas. "Když jde do tuhého, tak každý bojuje ještě víc. Musíme se naučit takhle bojovat v jakémkoli zápase, ne jenom když nám teče do bot. Na tomhle každý sám musí zapracovat," řekl stoper Chelsea, který v této sezoně hostoval ve Fulhamu.

Tomáš Kalas: "První poločas jsme projevili kvalitu a snažili se hrát fotbal, který na ně platil. A druhý poločas jsme už týmově ubránili a odbojovali."

Týmu pomohla i změna rozestavení a přechod na tři stopery. "Ta taktická změna také pomohla. Ne každý zápas můžete hrát na tři vzadu, ale my jsme věděli, že Anglie proti Nigérii hrála na tři vzadu a oni si s tím nevěděli rady. Hráli jsme jinak než první zápas a oni to možná ani nečekali. Takže jsme z toho těžili," popsal.

"Ten druhý poločas už byl spíš odbojovaný. Měli jsme je přečtené, hráli jsme jednodušeji a to na ně platilo. Druhý poločas už moc s fotbalem neměl společného hlavně z naší strany, když jsme půlku druhé půle ani neviděli na balon, jak nám práskal déšť do očí," připomněl Kalas průtrž mračen, kvůli které musel být zápas na chvíli přerušen.

Situaci v národním týmu se věnoval i poslední díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články