Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno promarnilo přesilovku, zápas s Libercem skončil remízou

Liberec - Fotbalisté Brna nevyužili v utkání 16. ligového kola v Liberci 75 minut trvající přesilovku po brzkém vyloučení domácího Andreje Jeriše. Zápas skončil remízou 0:0 a Brněnští si tak odvážejí jen jeden bod. Slovan se před zimní přestávkou rozloučil s vlastními fanoušky obětavým výkonem a udržel si letošní domácí neporazitelnost. Vzájemný ligový souboj pod Ještědem skončil už počtvrté za sebou nerozhodně.

Zápas Brno-Liberec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberečtí nastoupili k poslednímu podzimnímu zápasu ve změněné sestavě, po třech zápasech se do brány vrátil Hauzr, na levém kraji obrany vystřídal Vulina nestárnoucí Janů a po delší době spolu začala v základu i dvojice útočníků Blažek, Nezmar.

Brno nebylo v ideální formě, často ztrácelo míč a ani přihrávky se hráčům nedařily, což nahrálo Severočechům. První gólovou akci vytvořili ve 12. minutě, ale bez úspěchu. Zlom přineslo 15. minuta. Střeštík fauloval Keriče, který do něj vzápětí strčil a rozhodčí Jílek s udělením červené karty ani chvíli neváhal.

Nepřesvědčivý vývoj hostů pokračoval i v druhém dějství. Nebezpečný byl snad jen Čoupkův ostrý centr z 53. minuty, na který těsně nedosáhl Došek. Jinak Moravanům chyběla myšlenka i pohyb a Liberečtí celkem s přehledem bránili nerozhodné skóre.

S blížícím se závěrem začalo přibývat nervozity, na čemž se podílel i značně nejistý Jílek. Emoce musel v jednu chvíli až před pokutovým územím krotit i pomezní sudí. Více to nabudilo domácí, kteří i v deseti opět získali převahu.

V 71. minutě zkoušel ze strany štěstí Blažek, ale hosté stihli v poslední chvíli srazit na roh. Neškodní Brňané ani v závěru nevyvinuli žádný tlak a naopak mohli být rádi, že ve třetí minutě nastavení Frejlach po centru Gebre Selassieho mířil těsně vedle.

Výsledek:

Slovan Liberec - 1. FC Brno 0:0

Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Moudrý. ŽK: Frejlach, Smetana - Lejsal, Švejnoha, Střeštík, Mareček. ČK: 15. Kerič (Liberec). Diváci: 2500.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články