Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chramosta věří, že v útoku Jablonce začne dávat góly

Těžké to bude mít Jan Chramosta v Jablonci. Má totiž nahradit dva útočníky, kteří nastříleli na podzim třináct gólů. Přitom sedmadvacetiletý fotbalový útočník, který přestoupil z Mladé Boleslavi, aby nahradil Stanislava Tecla a Ondřeje Mihálika, dal na podzim v lize jen jediný gól.

Jan Chramosta pózuje s jabloneckým dresem
zdroj: fkjablonec.cz

"V lize to žádná sláva nebyla. Dal jsem dva góly v domácím poháru, tři v kvalifikaci Evropské ligy, ale v lize byl jen jeden, s tím samozřejmě spokojený nejsem. Myslím, že je to taky dané tím, že jsem v Boleslavi nehrál na pozici útočníka, což by se tady mělo změnit. A to byl hlavní důvod, proč jsem sem chtěl jít," řekl Chramosta.  

Téměř celou kariéru strávil v Mladé Boleslavi, jen v sezoně 2014/15 hostoval v Plzni. "Bylo to hodně nečekané, nepočítal jsem s tím, že bych měnil teď v zimě klub. Myslím, že to odstartovalo zranění Mešanoviče ve Slavii. Rozběhl se tu koloběh hráčů, Slavia si stáhla Standu Tecla a tady se uvolnilo místo," popisoval, jak došlo k jeho přestupu. "Jsem rád, že to dopadlo, a moc se těším na novou výzvu. K fotbalu patří, že lidi přestupují, a teď to padlo i na mě," dodal fotbalista.  

Tlaku, pod nímž v Jablonci bude, se nebojí. "Myslím, že když odešli útočníci, tak si vybrali mě kvůli tomu, že si myslí, že jsem gólový. Góly se ode mě čekají celý život, tak se nebojím. Jsem rád, že si mě Jablonec vybral, a budu se snažit potvrdit, že udělal správně," prohlásil bývalý reprezentant do 21 let.  

Na podzim nastoupil ve dvanácti utkáních, ale jen šestkrát v základní sestavě. V Jablonci by měl dostat víc prostoru a mít v útoku větší volnost. "Sem jdu do útoku, to v Mladé Boleslavi už moc nevypadalo. A já se cítím spíš jako útočník než křídlo. Ani do obrany nejsem tak dobrý. Moje hlavní devíza je práce na ofsajdové lajně a zakončení, to mohu potvrdit spíš v útoku než na křídle," řekl Chramosta, který dal v lize ve 192 zápasech 52 gólů a nejvíc se mu dařilo v sezoně 2011/12, kdy se trefil desetkrát.  

Vstup do jabloneckého angažmá měl skvostný, hned v prvním přípravném zápase v rámci soustředění v Portugalsku dal v úvodních třech minutách proti Hammarby dva góly. "Góly se ode mě čekají. V prvním zápase to bylo na mě až moc rychlé, ale kdyby to takhle bylo i v lize, bylo by to fajn," usmál se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články