Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Stav v lize ani vypadnutí z Evropské ligy za katastrofu nepovažuji, řekl po Astaně Zmrhal

Měl jednu velkou šanci, ale ani on nedokázal v závěrečném vystoupení Slavie v Evropské lize brankáře Astany prostřelit. Jaromír Zmrhal byl tak po porážce 0:1 a vypadnutí z evropských pohárů zklamaný, nepovažuje to však za katastrofu stejně jako celý podzim.

Zklamaný Jaromír Zmrhal
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem rád, že jsme hráli Evropskou ligu po tom, co tu bylo. Minulou sezonu titul, teď Evropskou ligu, takže pocity úplně hrozné nejsou. Všichni jsme si přáli postoupit, ale že by to byla nějaká katastrofa, to ne," řekl Zmrhal.

Ve 49. minutě se dostal do úniku, spolu s brankářem Astany ale přehodil i břevno. "Ve druhém poločase jsme do toho šlápli, hráli jsme lépe než Astana. Měli jsme tam velké šance, které jsme bohužel neproměnili. Já jsem měl tu největší, tu jsem měl dát. Měl jsem to dát podél gólmana, trošičku mi to skočilo na nárt a šlo to moc nahoru," litoval Zmrhal.

Jeho celku stačila k postupu před zápasem remíza. "Měli jsme k tomu o trochu blíže než Astana. Bohužel oni vlastně z žádné šance dali gól. Tu šanci jsme jim nabídli my, oni z toho dali gól. My jsme měli vyložené příležitosti, které jsme si sami vytvořili, bohužel jsme ty góly nedali. Ve druhém poločase jsme to mohli klidně otočit, mohli jsme vyhrát 2:1," podotkl reprezentační záložník.

Neúspěšný boj o postup v Evropské lize podtrhl nepříliš vydařený podzim Slavie, která coby obhájce titulu ztrácí v lize na vedoucí Plzeň hrozivých 14 bodů.

"V součtu s ligou to není žádná katastrofa. Jsme druzí v lize, do posledního kola jsme hráli o postup ze skupiny Evropské ligy, což se nám bohužel nepovedlo. Po dlouhé době tu byla Evropská liga, všichni jsme rádi, máme z toho zkušenosti. Všichni jsme chtěli postoupit dál, to se bohužel nepovedlo. Plzeň má fazónu, je od nás daleko, ale na druhou stranu máme o tři body méně, než jsme měli minulou sezonu. Myslím si, že to není úplně katastrofa," dodal Zmrhal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články