Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tři Češi mohou slavit postup do osmifinále, Bayern vyzve v bitvě gigantů PSG

Základní skupiny Ligy mistrů se dostaly do závěrečné fáze a v akci budou hned tři Češi, jejichž týmy mají šanci na postup do osmifinále. V úterý si play-off mohou zajistit Marek Suchý s Tomášem Vaclíkem, jejichž Basilej hraje na půdě Benficy, a Patrik Schick z AS Řím. Ten hostí doma Karabach. Atraktivní souboj svedou už dva jistí účastníci vyřazovací fáze Bayern Mnichov a PSG. Přímý přenos včetně studia z duelu Benfica – Basilej sledujte od 20:15 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Giuseppe Esposito

Basilej v minulém kole doma senzačně porazila Manchester United 1:0 a oživila šance na postup. Ten si švýcarský šampion zajistí v případě, že v Lisabonu s Benficou uhraje minimálně stejně bodů jako CSKA Moskva na Old Trafford. "Rudé ďábly" ze skupiny A posune do play-off remíza bez ohledu na druhý výsledek.

"Pěkně jsme to zamotali. Nahrává nám, že ani United ještě nemají nic jistého a musí proti CSKA hrát naplno. A náš zápas s Benfikou? Bude to fuška, domácí určitě nebudou chtít končit s nulou," řekl Vaclík. "Je pohádka, že v téhle společnosti můžeme reálně myslet na osmifinále Ligy mistrů," dodal reprezentační gólman, jehož tým doma deklasoval Benficu 5:0.

Postup má na dosah také AS Řím, kterému v závěrečném duelu skupiny C stačí doma porazit outsidera Karabach. Na pokraji vyřazení je naopak Atlético. Madridský tým vedle vítězství na stadionu již kvalifikované Chelsea potřebuje ztrátu AS s ázerbájdžánským nováčkem soutěže.

"Naším cílem je postup do osmifinále. Budeme muset od začátku útočit a nenechat soupeře vydechnout. Musíme být opatrní a Karabach respektujeme, ale pokud ukážeme to nejlepší, můžeme vyhrát," uvedl trenér AS Řím Eusebio Di Francesco, jenž by podle italských médií mohl Schicka nasadit do základní sestavy.

Zatímco Barcelona má ve skupině D zaručené první místo, finalista minulého ročníku Juventus musí o postup ještě zabojovat. Turínský tým bude na hřišti posledního Olympiakosu hájit bodový náskok před Sportingem Lisabon. Ten hraje v Barceloně a pro zachování šance na osmifinále musí zvítězit. Katalánci však na stadionu Camp Nou neprohráli v posledních 23 zápasech LM.

Ve skupině B se střetnou již postupující giganti Bayern a Paris St. Germain. Lídr francouzské ligy k zajištění prvního místa může v Mnichově prohrát i o tři branky, protože doma přejel Bayern 3:0 a má i výrazně lepší skóre. "Není příliš realistické očekávat, že bychom tenhle výsledek otočili a vyhráli skupinu, ale chceme Paříž porazit a ukázat Evropě, co umíme," prohlásil trenér Bayernu Jupp Heynckes.

Celtic Glasgow si s Anderlechtem zahraje o třetí místo, znamenající start v play-off Evropské ligy. Mnohem blíž je skotský mistr, který má o tři body víc a v Bruselu vyhrál 3:0. Anderlecht by alespoň rád odvrátil šestou prohru ve skupině.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články