Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šilhavý: Teď máme výhodu, ale utkání s Astanou stejně musíme zvládnout

První triumf ze stadionu soupeře v evropských pohárech od roku 2007 si proti Maccabi Tel Aviv připsala Slavia. Trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý byl s výkonem vlastních svěřenců spokojen, i když se před úvodním hvizdem trochu obával, co s nimi udělá výhra Villarrealu v Astaně a vědomí, že bez ohledu na konečný výsledek budou hrát v závěrečném kole doma o postup. Vítězstvím 2:0 zareagovali nejlepším možným způsobem a 7. prosince jim v Edenu stačí ke vstupence do play-off i remíza s kazašským mistrem.  

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Sledovali jsme zápas v Astaně ještě na hotelu a byli jsme rádi, že i kdyby se nám to tady nepovedlo, tak bude doma pořád o co hrát," prohlásil Šilhavý.

Pražané vstupovali do utkání v Izraeli s jistotou, že se o postupu rozhodne až za 14 dní. Šlo o to, zdali si výhrou zajistí lepší výchozí pozici a proti Astaně jim bude stačit neprohrát. "Trochu jsem se obával, co to s námi udělá, ale nemyslím si, že by hráči k zápasu přistoupili tak, že budeme bojovat o postup až doma. Jejich přístup byl naopak velmi dobrý, byl to plně koncentrovaný výkon. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl Šilhavý.

Slavia před posledním kolem skupiny A poskočila na druhé místo a je blízko místence ve vyřazovací fázi. "Samozřejmě teď máme výhodu, ale utkání s Astanou musíme stejně zvládnout. Bude to takové play-off. Věřím, že to v domácím prostředí ustojíme, že fanoušci přijdou a poženou nás za postupem," uvedl šestapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maccabi Tel Aviv - Slavia Praha

Úřadující český mistr zlomil v Izraeli letité čekání na venkovní triumf v Evropě. Radoval se poprvé od památného skalpu Ajaxu Amsterdam v roce 2007 a po 20 duelech. "Především mám radost, že se vyhrálo. Tohle je k tomu takový bonus," usmál se Šilhavý.

Obě branky vstřelil záložník Josef Hušbauer, který poprvé ve skupině nastoupil od začátku. "Nebylo to rozdělené tak, že Pepa nemůže hrát poháry, to určitě ne. Jsem rád, že to vzal proti Maccabi za své a v roli kapitána táhl mužstvo k vítězství. Odehrál výborné střetnutí, dal dva nádherné góly. Doufám, že se mu to bude dařit nadále," vyslovil přání zkušený trenér.

Celek z hlavního města hraje základní skupinu v pohárech poprvé od roku 2009 a hned bojuje o postup. "Myslím, že naše účinkování v Evropské lize je dobré, ostudu určitě neděláme. Ve Slavii je tlak na výsledky velký, okamžitý. Chceme to rychle a mnohdy chybí i trošku trpělivosti," pokračoval Šilhavý.

"Nicméně věřím, že i když nám česká liga trochu ujíždí, co se týče Plzně, tak kdyby se povedlo postoupit, byl by to velký výsledek. Jsme ve hře ještě v domácím poháru. Věřím, že se tým stabilizuje a bude to stoupat jako teď," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články