Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hořava: Mysleli si, že to půjde snadno a asi nás trošku podcenili

Plzeň na čtvrtý pokus konečně porazila rumunský FCSB. Důvodem bylo možná i malé podcenění ze strany rumunského soupeře. To si myslí plzeňský záložník Tomáš Hořava. Odchovanec olomoucké Sigmy je samozřejmě rád, že výhra přinesla i jistotu postupu do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, který měla bývalá Steaua jistý už před duelem v Doosan Areně, a i proto šetřila některé opory.

Tomáš Hořava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Je pravda, že nám dali dost prostoru. Možná si po těch předchozích vzájemných zápasech mysleli, že to půjde snadno, a ten první poločas trošku nestíhali. Až ve druhém zapnuli na vyšší obrátky," řekl Hořava.  

"Vstoupili jsme do utkání dobře a myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepší a měli jsme tam spoustu šancí. Nenašli jsme ale tu finální přihrávku, párkrát nám chyběly centimetry dotlačit tam gól. Na druhou stranu jsme asi dvakrát pustili soupeře do šance," popsal průběh úvodního dějství Hořava.  

Podle něj hráči FCSB po změně stran přidali, ale góly dali jen domácí. "Myslím si, že ve druhém poločase si už uvědomili, že to tady tak lehké mít nebudou, a zapnuli trochu víc, ale rozdíl byl v tom, že už jsme dokázali proměnit šance, a párkrát nás podržel Aleš (Hruška). Díky tomu jsme to dotáhli k vítězství a postupu," uvedl devětadvacetiletý reprezentant.  

Viktorii se podařilo tým z Bukurešti v této sezoně porazit až na čtvrtý pokus. "V rozhodujících chvílích jsme byli soustředěnější a možná i sebevědomější. Proto jsme to tentokrát dokázali dotáhnout k vítězství. V minulých zápasech nás neválcovali, ale nezvládli jsme to zejména v hlavách," uvažoval Hořava.

K výhře přispěl asistencí na uklidňující gól na 2:0. Jan Kopic v 76. minutě hlavou tečoval jeho volej ze střední vzdálenosti. "Určitě to nebyl záměr. Nechtěl jsem už nic vymýšlet a občas ty voleje sednou. Nebyla to špatná rána. Ovšem kdyby to Honza netečoval, tak by to asi gól nebyl. Byl na správném místě," pochválil spoluhráče.  

V závěru utkání už se domácí lavička sháněla po výsledku Lugana, které nakonec výhrou 1:0 nad Beer Ševou pomohlo Plzni k jistotě postupu. "Já jsem vůbec nevěděl, jak hraje Lugano. Až ke konci jsem něco vnímal ze střídačky, ale trochu jsem se bál, že ještě Beer Ševa vyrovnala. Po závěrečném hvizdu se dlouho nikdo moc neradoval, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře," oddechl si Hořava. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články