Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Z nominace do Kataru vypadli Dočkal s Vydrou, poprvé dostanou šanci Simič s Houskou

Řady změn doznala nominace fotbalové reprezentace na přípravný turnaj v Kataru. Trenér Karel Jarolím se bude muset obejít bez Bořka Dočkala a Matěje Vydry, dodatečně bylo naopak povoláno hned šest hráčů. Úplně poprvé by se měli v seniorské reprezentaci představit obránce Štefan Simič z italského Crotone a olomoucký David Houska.

Stefan Simič v utkání s Německem
zdroj: ČTK/AP

Dočkal na srazu chybí kvůli rodinným důvodům, útočníka druholigového anglického Derby County vyřadilo zranění.

Slávistický odchovanec Simič má bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací a nechyběl ani na červnovém mistrovství Evropy do 21 let v Polsku.

Do Jarolímova výběru se dostal poprvé krátce poté, co se objevily zprávy, že o něj mají zájem i reprezentace Chorvatska, Srbska a Bosny a Hercegoviny.

Záložník Houska patří k oporám prvoligového nováčka z Olomouce. Za Sigmu dal v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže čtyři branky a pomohl Hanákům k překvapivému druhému místu v tabulce.

Dodatečné pozvánky se dočkali i sparťané Josef Šural a Martin Frýdek, slávista Jaromír Zmrhal a útočník Jan Kliment z dánského Bröndby.

Šurala do národního týmu vynesla aktuální střelecká forma, v posledních čtyřech soutěžních zápasech dokázal za trápící se Spartu nastřílet šest branek. Oproti tomu Frýdek byl povolán den poté, co za letenský celek nastoupil poprvé po měsíční pauze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články