Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hummels po sprše urážek v Edenu: Tohle nejsou fanoušci, ale chuligáni

Praha - Fotbalisté Německa nezašli pozdravit po závěrečném hvizdu kvalifikačního duelu v Česku hostující sektor. Byli totiž z chování vlastních fanoušků znechuceni. Rušili totiž při hymnách a minutě ticha, zpívali chorály s nacistickým podtextem, zazněl fašistický pozdrav i urážky tamního svazu nebo útočníka Tima Wernera.

Mats Hummels (uprostřed) slaví se spoluhráči vstřelený gól
zdroj: imago sportfotodienst autor: Marc Schueler

"Katastrofa, hrozné," zlobil se střelec vítězného gólu Mats Hummels. "Tohle nejsou fanoušci, ale chuligáni. Tihle lidé ničí fotbal a dělají to vědomě. Proto je třeba dohlédnout na to, aby neměli přístup na stadiony. Nic takového během našich zápasů nechceme poslouchat," dodal.

Mužstvo v jeho gestu podpořil i prezident svazu Reinhard Grindel. Na _Facebooku napsal, že si uvědomuje, že je třeba vážit si podpory přátelských fanoušků. "Ale nikdy nestrpíme fašistické, rasistické, ponižující nebo homofobní projevy nenávisti. Takovým potížistům musíme - tým, fanoušci a svaz - společně čelit," uvedl šéf německého fotbalu.

"Tima Wernera uráželi, ponižovali, pak začali křičet další hnusy. Zcela se od toho distancujeme, nechceme s tím nic mít. Proto jsme také k sektoru nezašli. Mrzí nás to kvůli těm, kteří nic takového nedělali," konstatoval Hummels.

Werner, který hraje bundesligu za Lipsko, si útoky na svou osobu vysvětloval tím, že šlo o příznivce konkurenčních klubů. Žádný nejmenoval, ale naznačil, že jde o východoněmeckého rivala Dynamo Drážďany. "Ví se, co je tu (za město, pozn. autora) nedaleko, takže si můžete domyslet, odkud to přichází," komentoval jednadvacetiletý kanonýr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články