Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Darida: Neříkám, že Němci byli k poražení, ale určitě se s nimi dalo bodovat

Praha - Vstřelil nejhezčí gól dosavadní kariéry, ale k bodovému zisku nestačil. Reprezentačního záložníka, pro něhož byl zápas s Německem vzhledem k působení v Hertě Berlín pikantní, výsledek 1:2 velmi mrzel. Národní tým podle něj podal proti úřadujícím mistrům světa dobrý výkon a remízu si zasloužil.

Vladimír Darida slaví gól proti Německu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je škoda, že jsme ten výsledek neudrželi, protože remíza by byla zasloužená. Myslím si, že jsme to Němcům hodně ztížili. Jejich výkon také nebyl úplně nejlepší. Neříkám, že byli k poražení, ale určitě se s nimi dalo bodovat. Pro nás by byl získaný bod v kvalifikaci hodně bonusový," řekl Darida.

V 78. minutě vyrovnal krásnou dalekonosnou střelou, která se od břevna odrazila za záda bezmocně plachtícího brankáře Marca-Andrého ter Stegena. "Myslím, že takhle dobře jsem to asi nikdy netrefil. Vyšla úplně perfektně," popsal Darida.

"Ládík (masér Vladimír Mikuláš, pozn. autora) chodil den před utkáním kolem tyčí a snažil se je začarovat. Byli jme domluvení, že to mám trefit k pravé tyči, a ono to tam opravdu spadlo. Je to hezké, ale obrovská škoda," pokračoval sedmadvacetiletý středopolař.

V 88. minutě zajistil vítězství favorizovaným hostům kontroverzní hlavičkou Mats Hummels. "Jsem hodně zvědavý, až se na to podívám na videu. Hummels tam zablokoval Janktiče. Nevím, jestli to nebylo trošku i s faulem, protože se pak nemohl chytit hráče. Já se ho snažil navázat, ale už byl nade mnou ve výskoku," upozornil Darida.

Přestože šli Němci v Edenu do vedení už ve 4. minutě, Darida se případného debaklu nebál. "Po prvním gólu jsme na to nemysleli. Kdyby to bylo třeba 3:0, tak by asi člověk přemýšlel jinak. Padl v úvodu a my měli dalších 86 minut nato vstřelit branku nebo zápas otočit. Sice jsme ji vstřelili, ale bohužel výsledek neudrželi," konstatoval bývalý hráč Plzně.

Češi musí pro uchování teoretické naděje na druhou příčku v kvalifikační skupině zvítězit v pondělí v Severním Irsku. "Musíme udělat všechno, abychom přivezli tři body. To je nejdůležitější. Potom budeme koukat na další týmy. Musíme co nejrychleji zregenerovat a předvést minimálně stejně kvalitní výkon jako proti Německu," zakončil Darida.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články