Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vrba po losu EL: Věřím, že do druhého místa bychom mohli být

Plzeň - Nadšení po losu základních skupin v Plzni nezavládlo. V základní skupině Evropské ligy totiž fotbalisté Viktorie změří síly se svým nedávným přemožitelem z kvalifikace Ligy mistrů FCSB, dále s izraelským Hapoelem Beer Ševa a švýcarským Luganem. Západočeši nicméně cítí, že by v konfrontaci těchto týmů mohli uspět a postoupit.

Marek Bakoš se raduje z postupu Plzně
zdroj: ČTK

S bývalou Steauou nedávno vypadli ve třetím předkole Champions League, když po remíze 2:2 v Bukurešti prohráli doma 1:4. "Trošku jsme zklamaní, že budeme hrát znovu se Steauou. Asi jsme si představovali, že budeme hrát s někým jiným. Ale jinak je los zajímavý jak pro diváky, tak pro nás," řekl trenér Pavel Vrba.

"Spokojený jsem tak nějak napůl. Soupeře asi fanoušci nebudou považovat za úplně atraktivní, ale určitě mají svou kvalitu," konstatoval obránce Lukáš Hejda.

Plzeňský tým za nejtěžší protivníky považuje FCSB a izraelského mistra Beer Ševu s českým útočníkem Tomášem Pekhartem, o Luganu toho zatím moc neví. "Se Steauou budeme mít šanci na odvetu, ale asi to bude nejtěžší soupeř. Ani s Hapoelem Beer Ševa to ale nebude snadné, protože v Izraeli bude velké teplo," řekl záložník Patrik Hrošovský.

"Steauu známe až moc dobře a o zbývajících mužstvech si budeme shánět informace. Víme, že Izraelci nepostoupili přes Maribor do Ligy mistrů, a Lugano nevím, neznám," dodal Vrba.

Spolu se svými svěřenci cítí, že by mohli postoupit do jarní fáze druhé nejprestižnější evropské soutěže. "Skupina bude určitě hodně zajímavá, co se týká soupeřů. Já věřím, že do toho druhého místa bychom mohli být," prohlásil Vrba. "Myslím, že ta skupina je hratelná a určitě bude náš cíl postoupit," doplnil Hejda.

V tipovačce Plzeňští nebyli moc úspěšní. Vrba s Hrošovským netrefili ani jednoho soupeře, Hejda je Lugano. "Chtěl jsem Kolín nad Rýnem, Young Boys Bern a Arnhem," uvedl Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články