Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Změny ve Slavii. Do Edenu přichází Sobol, klub naopak opouští Tecl

Praha – V kabině Slavie je v posledních hodinách rušno. Pražanům se podařilo dotáhnout příchod dvaadvacetiletého ukrajinského reprezentačního obránce Eduarda Sobola, který přichází na roční hostování ze Šachtaru Doněck. Eden naopak opustil Stanislav Tecl. Šestadvacetiletý útočník se neprosadil v nabitém kádru a míří na roční hostování bez opce do Jablonce, odkud v lednu přestoupil.

Eduard Sobol (vpravo) v dresu Luhansku
zdroj: Reuters autor: Osman Orsal

"Chtěl jsem vyzkoušet svou sílu v Evropě a jsem rád, že přišla taková možnost, jako je Slavia. Je to velmi silný tým, kde se můžu jako fotbalista dál vyvíjet," uvedl Sobol, který už s novým týmem trénoval.

"Zázemí, tréninková hřiště, trenérský štáb i hráči, všechno je tu na velmi vysoké úrovni. Poprvé jsem viděl stadion zevnitř. Když se tribuny zaplní fanoušky, bude to pohádka. Jako na divadle. Když jsem mluvil s ostatními hráči, říkali, že fanoušci skvěle fandí," dodal Sobol, který má na kontě šest startů za ukrajinskou reprezentaci.

Odchovanec Metalurgu Záporoží přestoupil do Šachtaru Doněck v roce 2013, ale poslední tři sezony vždy strávil na hostování v Metalurgu Doněck, Metalistu Charkov a Luhansku, kde si svými výkony řekl i o pozvánku do národního týmu.

V ukrajinské lize má odehráno 80 zápasů, s Luhanskem si zahrál základní skupinu Evropské ligy. "Rád bych pomohl týmu, abychom udělali dobré výsledky, vyhráli ligu a dostali do se Ligy mistrů," dodal Sobol.

Ve Slavii se setká s krajanem Ruslanem Rotaněm, který do Edenu přišel rovněž jako letní posila. Vedle něj angažoval český šampion, kterého čeká závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů, i další dva hvězdné zahraniční hráče Dannyho a Halila Altintopa.

Tecl se vrací do dobře známého prostředí

Tecl přišel do Slavie v zimě podruhé během kariéry. V jarní části nastoupil v 11 ligových zápasech a blýskl se dvěma góly v posledním kole proti Brnu, kterými pomohl k výhře 4:0 a k zisku titulu. Po příchodu letních posil však Tecl nedostal v úvodních čtyřech soutěžních zápasech této sezony šanci ani na minutu.

"Nedostával by v této sezoně tolik herního prostoru, proto odchází na hostování. Prostředí v Jablonci velmi dobře zná, a tak věříme, že se mu bude dařit podobně jako například v posledním zápase minulé sezony, při kterém pomohl Slavii k zisku titulu," uvedl tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Tecl v Jablonci působil od roku 2015, předtím hrál za Plzeň, Jihlavu a krátce za Slavii. V lize má na kontě 121 utkání a 40 vstřelených branek, dva starty si připsal i za reprezentaci.

Ilustrační foto
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články