Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Olomouc vyhlíží domácí premiéru, Slavia se představí na Baníku

Praha - Po nepovedeném pohárovém týdnu, ve kterém české týmy neuhrály v kvalifikaci jediný bod a tři ze čtyř byly vyřazeny, pokračuje druhým kolem první fotbalová liga. Mistrovská Slavia se v neděli představí na hřišti nováčka Baníku Ostrava a Plzeň zamíří do Jablonce. Domácí premiéra čeká po návratu do nejvyšší soutěže Sigmu Olomouc, přímý přenos utkání se Slovanem Liberec sledujte od 16:30 na ČT sport.

Nováček z Olomouce bude chtít doma s Libercem potvrdit nečekanou výhru 2:1 z Mladé Boleslavi. Slovan zase touží navázat na vítězství 1:0 nad Zlínem.

"Samozřejmě, že po úvodním vítězství můžeme být o něco klidnější, než kdyby to dopadlo naopak. Ale na druhou stranu tím na vás rostou i očekávání, abyste na ten výkon navázali. Byli bychom rádi, kdyby to proti Liberci vyšlo stejně," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Slávisté se na začátku sezony herně trápí, což dokumentovala i úvodní domácí ligová výhra 1:0 nad Teplicemi. Ve středu si Pražané z Borisova dokonce odvezli porážku 1:2, která jim však stačila k postupu do play-off Ligy mistrů.

Baník se vrátil do nejvyšší soutěže výhrou 3:1 v Brně, ale tři z posledních čtyř utkání se Slavií prohrál výsledkem 1:3.

"Nechceme nic podcenit. Ano, role favorita je asi daná, ale v Ostravě asi vládne nadšení. Vyhráli v Brně, teď přijede Slavia, čerstvý postupující do dalšího kola v pohárech. Očekávám bouřlivou atmosféru a velmi bojovného protivníka," uvedl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Plzeň mohla doplnit Slavii v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů, ale doma nezvládla odvetu s FCSB a kvůli osmiminutovém kolapsu, během něhož dostala tři góly, nakonec s bývalou Steauou Bukurešť prohrála 1:4.

"Doufám, že hráči si uvědomují, že mají ještě další šanci v Evropské lize, což je svým způsobem výhoda. Na druhou stranu pokud chtějí uhrát poháry, musí zvládat hlavně českou ligu a to by pro ně měla být ta největší motivace," prohlásil plzeňský kouč Pavel Vrba.

Viktoria v prvním ligovém kole na svém stadionu deklasovala Duklu 4:0 a s Jabloncem nebodovala v jediném z posledních 16 ligových zápasů.

"Jablonec je samozřejmě mužstvo, které je hlavně v domácím prostředí velice silné. Pokud k tomu přistoupíme jako k posledním 20 minutám s Bukureští, tak to pro nás bude hodně složité," uvedl Vrba.

Duklu po debaklu 0:4 v Plzni čeká další těžké venkovní utkání, Pražané se tentokrát představí v Teplicích.

"Věříme, že po zápase v Plzni, kde jsme dostali lekci, uděláme takové kroky, abychom to v Teplicích zvládli, odrazili se dál a bylo tam razantní zlepšení. Uvidíme, na co to v zápase bude stačit," uvedl kouč Dukly Jaroslav Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články