Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hrošovskému výprask od FCSB vrátil nepříjemné vzpomínky. Máme rumunský syndrom, řekl

Plzeň – Rumunské prokletí nad fotbalisty Plzně zůstává. Viktoriáni ho nedokázali zlomit ani proti FCSB, které je v odvetě zničilo 1:4, a ukončilo jejich sen o Lize mistrů. Zklamaný záložník Západočechů Patrik Hrošovský proto po utkání konstatoval, že nad jeho týmem visí rumunský syndrom.

Plzeňský Patrik Hrošovský nesouhlasí s rozhodčím během duelu s FCSB
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Viktoria před někdejší Steauou Bukurešť už na svém stadionu podlehla v Evropské lize loni Astře Giurgiu (1:2) a v roce 2014 Petrolulu Ploješť (1:4). "Asi už se to dá nazvat rumunským syndromem. Už s Ploještí před třemi lety jsme dostali doma také čtyři góly," řekl Hrošovský.

"Mělo to vždy podobný průběh. Zvenku přivezeme nadějný výsledek a doma potom zápasy nezvládneme," dodal slovenský reprezentant.

Západočeši si z prvního utkání z Bukurešti přivezli remízu 2:2 a v 64. minutě odvety dokázali zásluhou Michaela Krmenčíka vyrovnat na 1:1, ale za postupového stavu inkasovali během osmi minut tři branky a bylo po nadějích.

"Těžko říct, co přesně se stalo. Dostali jsme blbý druhý gól a pak se to zlomilo v náš neprospěch. Sice to po tom našem prvním gólu vypadalo nadějně, ale potom jsme to nezvládli," litoval pětadvacetiletý středopolař. "Bylo to jinak dost vyrovnané utkání, ale největší rozdíl byl v produktivitě," přidal.

Viktorii v důležitém utkání chyběli zranění zkušení obránci Roman Hubník s Davidem Limberským a na součinnosti defenzivy to bylo znát. "Podle výsledku nás to zasáhlo, ale jsme jeden tým a bohužel jsme to nezvládli všichni. Na ty absence bych se ale nevymlouval. Už zápasy předtím jsme hráli bez nich a moc gólů jsme nedostali," konstatoval Hrošovský.

Plzeňští se nyní pokusí dostat přes 4. předkolo alespoň do základní skupiny Evropské ligy. "Teď musíme přepnout hlavu na ligu a potom se zkoncentrovat na play-off Evropské ligy. Náš cíl byl hrát evropské poháry a ta šance pořád trvá, takže důležité bude se z toho co nejdřív oklepat. Každopádně i v lize máme ty největší cíle," prohlásil Hrošovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články