Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia drží všechny trumfy, mistrovské korunovaci se může přiblížit proti Dukle

Praha - Po bláznivém duelu v Doosan Areně, kde Viktoria Plzeň remizovala s Mladou Boleslaví 3:3, jsou počty v boji o titul jednoduché. Pokud skončí pražské derby mezi Slavií a Duklou vítězstvím domácích, budou mít sešívaní dvě kola před koncem k dispozici více než slibný náskok čtyř bodů. Velmi důležité zápasy nicméně čekají také mužstva ze spodních pater tabulky. Textový on-line přenos utkání Slavia Praha - Dukla Praha sledujte od 18:45 na webu ctsport.cz.

Utkání Dukla Praha - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Ostrý test v Ďolíčku zvládli sešívaní na výbornou, neboť brankami Mingazova, Zmrhala a Sýkory zvítězili 3:1. Další krok k vytouženému titulu mohou udělat doma - tentokrát nastoupí proti Dukle, která se pohybuje v klidném středu tabulky. Celku z Julisky patří aktuálně osmé místo. 

"Čeká nás v krátkém čase druhé malé pražské derby. Dukla hraje kombinační fotbal a má ve svém kádru řadu zkušených hráčů. Ale my prostě jdeme za titulem a jiný výsledek než výhra nás nesmí zajímat. Prvořadý je v tuto chvíli výsledek. Potřebujeme tři body za každou cenu i s vědomím toho, že má soupeř kvalitní tým," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Armádní klub svého rivala z hlavního města ještě v samostatné lize neporazil. "Slavia má velmi široký a kvalitní kádr s mnoha variantami do hry. Je to nicméně další duel, kde chceme ukázat sílu naší hry. Věřím, že se nám to tentokrát podaří plnit po celou dobu utkání a s aspirantem na titul získáme body," uvedl kouč Jaroslav Hynek.

Další prestižní klání bude k vidění v Liberci, který v severočeském derby přivítá Jablonec. "Těšíme se hodně. Je to důležitý zápas pro celý region. Hrajeme doma, máme relativně dobrou formu, navíc v podstatě skoro kompletní kádr. Věřím, že to zvládneme," konstatoval trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Hosté obrali před týdnem o body mistrovskou Plzeň a touží uspět i na půdě dějinného rivala. "My budeme chtít navázat na výkon z posledního střetnutí. Mám ještě v živé paměti podzimní ligové utkání s Libercem, které se nám velmi povedlo a vyhráli jsme 3:0. Chceme podat co nejlepší výkon a získat body," prohlásil kouč Zdeněk Klucký.

O víkendu budou pokračovat také boje o záchranu. Předposlední Hradec Králové v premiéře nového trenéra Karla Havlíčka přivítá Slovácko. "Votroci" se pod nástupcem odvolaného dua Milan Frimmel-Bohuslav Pilný pokusí ukončit pětizápasovou sérii porážek.

"Těším se, ale určitě tam bude velká nervozita, protože si uvědomuji, o co hrajeme. To nás možná bude i svazovat. Ale do této situace jsme se dostali sami a sami se z toho musíme vylízat," řekl Havlíček.

Poslední Příbram čeká na Litavce brněnská Zbrojovka. "Musíme být aktivní a jít si za výhrou. Není na co čekat," uvědomuje si domácí lodivod Kamil Tobiáš. Čtrnáctá Jihlava, která venku nevyhrála sedmnáctkrát za sebou, se představí ve Zlíně.

V jediném nedělním duelu nastoupí Bohemians 1905 v Teplicích. "Klokani" mají pouze čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. Páté Teplice naopak stále bojují s Mladou Boleslaví o vstupenku do předkola Evropské ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články