Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nadvláda Bayernu nad bundesligou pokračuje, kanonáda mu přinesla pátý titul v řadě

Mnichov – Německý ligový titul zůstane pátý rok v řadě ve vlastnictví Bayernu. Mnichovanům k oslavám tři kola před koncem soutěže pomohla remíza Lipska s Ingolstadtem 0:0 a drtivé vítězství na půdě Wolfsburgu 6:0. Mezi oběma soupeři je nedostižný rozdíl deseti bodů. Žádný gól neviděli ani fanoušci v Dortmundu, domácí si podělili body s Kolínem nad Rýnem. Pavel Kadeřábek se vrátil do sestavy Hoffenheimu, který si poradil s Frankfurtem 1:0.

Fotbalisté Bayernu se radují ze zisku mistrovského titulu
zdroj: REUTERS autor: Fabian Bimmer

Bayern vybojoval po vítězství v německém Superpoháru druhou trofej v sezoně. Další už ale nepřidá, protože v Německém poháru skončil v semifinále po porážce 2:3 od Dortmundu a v Lize mistrů ho vyřadil ve čtvrtfinále španělský gigant Real Madrid.

Debakl Wolfsburgu načal David Alaba, jenž se trefil v 19. minutě z přímého kopu. Do poločasu přidal další dvě branky Robert Lewandowski a s 28 góly se opět dostal do čela tabulky bundesligových střelců.

Ve druhém dějství přidal staronový mistr další tři góly zásluhou Robbena, Müllera a Kimmicha. Wolfsburg se na žádný odpor nezmohl i proto, že se nechal v 78. minutě vyloučit Luiz Gustavo, který se tak stal s osmi červenými kartami nejvylučovanějším hráčem bundesligové historie.

Je nám líto, video expirovalo.
Konkurenci nenacházejí, Bayern je popáté za sebou mistrem Německa

Lipsko remizovalo podruhé za sebou. Druhému celku soutěže nepomohla ke vstřelení branky ani krátká přesilovka na konci utkání, kdy se nechal vyloučit hostující Morales. Ingolstadt zabodoval po dvou porážkách, přesto zůstává sedmnáctý.

Dortmund nicméně zaváhání konkurenta v boji o druhé místo nevyužil. Proti Kolínu nad Rýnem si vypracoval především v prvním poločase několik stoprocentních šancí, ale žádná z nich gólem neskončila. Borussia míč sice dvakrát dopravila za záda skvěle chytajícího Tima Horna, v obou případech se však střelec nacházel v ofsajdu.

Kadeřábek po dvou zápasech za rezervu Hoffenheimu, v nichž vstřelil gól, nastoupil proti Frankfurtu i za první tým a byl u největší šance prvního dějství. Po jeho přihrávce se k zakončení dostal Amiri, míč ale skončil na tyči. V 54. minutě hosté sice rozvlnili síť, střílející Abraham ale stál v ofsajdu a skóre se nezměnilo.

Minutu před koncem padl jediný gól zápasu a vstřelili jej domácí. Po Rudyho rohovém kopu se hlavou trefil obránce Hübner a Frankfurt venku prohrál šesté utkání po sobě. 

Brémy o vítězství nad Herthou rozhodly už v úvodní čtvrthodině. Nejprve se po rychlém brejku trefil Bartels a pak přidal svůj osmý gól v šestém zápase Max Kruse, který využil špatnou rozehrávku brankáře Jarsteina. Werder se proto dotáhl na svého soupeře a v tabulce mu patří už šesté místo.

Poslední Darmstadt porazil doma Freiburg 3:0. V prvním poločase se přesnými hlavičkami prosadili Platte a Gondorf, po změně stran přidal třetí gól Schipplock. Darmstadt ztrácí na barážovou 16. pozici tři kola před koncem osm bodů, Freiburg vypadl z pohárových příček.

Záchranářský souboj mezi Augsburgem a Hamburkem skončil jednoznačným vítězstvím domácích 4:0. Turecký záložník Halil Altintop vstřelil potřetí v kariéře dva góly v zápase za Augsburg, dvakrát se mu to povedlo právě proti Hamburku.

Na jeho dvě trefy z prvního poločasu navázali po změně stran Max a střídající Bobadilla. Povedený zápas tak neprožil gólman Tom Mickel, který je v Hamburku obvyklou brankářskou trojkou. Dnes však při zraněních Adlera i Mathenii nastoupil k teprve druhému bundesligovému duelu. Ten první odchytal loni též v Augsburgu, tehdy však Hamburk zvítězil 3:1.

Augsburg, v jehož nominaci chyběl český záložník Jan Morávek, se s 35 body posunul na 13. pozici. Na barážové šestnácté místo se naopak propadl Hamburk, který má na kontě o dva body méně. Stejně na tom ale jsou Wolfsburg i Mohuč, jsou v tabulce před přístavním celkem jen o skóre.

Výsledky 31. kola bundesligy

Brémy - Hertha Berlín 2:0 (9. Bartels, 15. Kruse), Darmstadt - Freiburg 3:0 (22. Platte, 45. Gondorf, 65. Schipplock), Dortmund - Kolín nad Rýnem 0:0, Lipsko - Ingolstadt 0:0, Mohuč - Mönchengladbach 1:2 (89. Mutó - 31. Stindl, 46. Schulz), Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:6 (36. a 45. Lewandowski, 19. Alaba, 66. Robben, 80. Müller, 85. Kimmich), Augsburg - Hamburk 4:0 (28. a 42. Altintop, 76. Max, 85. Bobadilla), Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:0 (90. Hübner). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články