Zahrají si Drnovičtí na opraveném stadionu? Rok od prodeje dál chátrá

Fotbalový stadion stále více chátrá (zdroj: ČT24)

Skoro po roce od dražby fotbalového stadionu v Drnovicích na Vyškovsku mají tamní fotbalisté velké obavy. Nevědí, co s nimi v další sezoně bude. Nový majitel jim totiž stále jasně neřekl, jaké plány s místem má. Zatím podle obce padly jen návrhy nájemní smlouvy, majitel uvedl, že s obcí stále jedná.

Tribuny drnovického stadionu jsou v těchto měsících opuštěné, ale také stále více zchátralé. Někde by si ani fanoušci neměli kde sednout, protože sedačky jsou v některých řadách vylomené, jinde potrhané a zlomené. „Nějaká komunikace mezi majitelem a obcí proběhla, padly návrhy nájemní smlouvy, ale pro zastupitelstvo nebyla přijatelná,“ okomentoval současný vývoj okolo stadionu místostarosta Jiří Dvořák (ČSSD).

Zastupitelé totiž nesouhlasí s jejími podmínkami. „Zdá se nám příliš vysoký nájem s tím, že se fotbalisté musí o stadion sami starat,“ vysvětlil Dvořák. Fotbalisté by tak například museli zajišťovat údržbu trávníku, což pro ně znamenalo náklady navíc. Nový majitel přitom podle starosty Drnovic původně žádal jako nájem 400 tisíc, pak svůj požadavek snížil na 160 tisíc ročně. 

Budoucnost stadionu není známá

Kvůli zanedbanému stavu stadionu, který vypadá stejně jako před 11 měsíci, kdy ho odkoupil nový majitel - společnost Mengas, jsou tamější fotbalisté v nejistotě, kde budou v budoucnu hrát. Jednatel společnosi Mengas Aleš Příkopa sdělil, že zatím jedná s obcí. Podle jejích zástupců jim přislíbil, že tento rok začne s renovací.

Nový majitel si ale od stadionu zatím nepřevzal ani klíče a neupřesnil ani plány, jaké se stadionem má. Od té doby plány neupřesnil a celá obec začíná být nervózní. 

Stadion v Drnovicích byl vydražený za více než šest milionů. Aukce se zúčastnila i obec, ale neuspěla. Vyvolávací cena stadionu byla tři miliony korun. Stadion v Drnovicích zažíval největší slávu v 90. letech. Vrcholový fotbal se už na chátrajícím stadionu několik let nehraje, a areál se pak dostal do konkurzu kvůli dluhům.