Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Podle Jarolíma je favoritem Aston Villa. Slávisté ale chtějí vyhrát

Praha - S odhodláním vyhrát nastoupí fotbalisté Slavie Praha k čtvrtečnímu zápasu Poháru UEFA proti favorizované Aston Ville. Birminghamský klub má již tři body za vítězství 2:1 nad Ajaxem Amsterodam, zatímco pro Pražany bude domácí souboj s pátým týmem tabulky anglické ligy premiérou ve skupině F.

"Hrajeme doma a budeme chtít vyhrát," řekl kouč českého mistra Karel Jarolím. "Favorit je sice soupeř, ale na naší straně je výhoda domácího prostředí a zdůrazňuji opravdu domácího. To jistě bude poměr sil na trávníku srovnávat," uvedl Jarolím, který věří v bouřlivou podporu vyprodaného hlediště. "Hráči to vnímají velice pozitivně. To co se odehrává v Edenu, to je obrovský doping," dodal. 

V Edenu se sejde rekordní návštěva 21 000 diváků. To pro klub znamená i nemalý ekonomický příjem, který se jen ze vstupného pohybuje kolem dvaceti milionů korun. Tolik Slavia ještě nikdy za jeden zápas nezískala.

Slavia je ve skvělé formě

Slavia v lize září a dokazuje, že má výbornou formu. V posledním utkání zdolala Brno 2:1 a po 12. kole vzrostl její náskok na prvním místě na čtyři body. Naopak soupeř v pondělí zaváhal a po prohře 0:2 na hřišti Newcastlu přišel o možnost posunout se na třetí místo tabulky. Přesto i současná pátá pozice Aston Villy dává tušit, že do Edenu přijede opravdu špičkový tým. 

Kouč Jarolím viděl na vlastní oči souboj birminghamského týmu s Ajaxem, v televizi pak pečlivě sledoval i zápas s Newcastlem. "Každopádně nás čeká v prvním zápase těžký protivník. Především v ofenzivní hře je to hodně kvalitní celek a velký pozor si budeme muset dávat na standardní situace," řekl Jarolím.

Proti Aston Ville bychom mohli uspět při standartkách, míní Jarolím

Především trio útočníků Ashley Young, Agbonlahor a Nor Carew, které nejvíce podporuje z levé strany zálohy Barry, znamená obrovskou ofenzivní sílu. "Je otázkou, v jakém rozestavení soupeř nastoupí. Proti Ajaxu hrála Aston Villa s jedním hrotovým útočníkem, doplňovaným ze zálohy, proti Newcastlu na dva útočníky. To bylo ovlivněno zraněním Petrova a myslím, že nebude hrát ani proti nám," uvedl Jarolím, který očekává rozestavení soupeře 4-4-2. 

Ve hře Aston Villy ale našel i slabiny. "I my bychom mohli uspět při standardních situacích," naznačil, kudy by mohla vést cesta ke gólu. "Proti Newcastlu sice náš soupeř prohrál, ale rozhodlo to, že v prvním poločase byl aktivnějším a měl jednu stoprocentní šanci, ale neproměnil. Kdyby ji dal, tak by to bylo jiné," řekl Jarolím. 

Aston Villa podle něho o formu nepřišla. "Rozhodně nebudou jen bránit. Mají velice silný přechod z obranného bloku směrem dopředu. To lze dost eliminovat vyvarováním se chyb v rozehrávce," pokračoval slávistický trenér. 

Slavii bude chybět Dřížďal, v Aston Ville se objeví Sidwell

K dispozici stále nebude mít Šikliče, Litteriho, Dřížďala a Ivanu, naopak v pořádku už je Švento. V lize se střelecky nejvíce daří Necidovi, ale v pohárech se ještě netrefil. "Věřím, že by mohl i v nich střeleckou formu potvrdit. Góly však může dát kdokoliv jiný, hlavně abychom uhráli dobrý výsledek," prohlásil Jarolím, který přemýšlí o obsazení postu pravého záložníka. Belaida nahradil v posledním zápasu Volešák a podle trenéra si nevedl špatně. 

Kouč Aston Villy Martin O˙Neill po pondělním nezdaru v Newcastlu plánuje změny v sestavě. "Byli jsme špatní v zakončení," zlobil se O˙Neill. Téměř jistě se prý v základní sestavě objeví záložník Sidwell a obránce Davies. "Změnami můžeme tým oživit, několik jich bude. Máme v týmu několik hráčů, kteří jsou opravdu hladoví po tom, aby nastoupili," uvedl O˙Neill. 

Střetnutí bude řídit trojice kyperských rozhodčích. Hlavním bude Costas Kapitanis, na čarách mu budou asistovat Frixos Petru a Michelis Sotiriu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články