Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rozhodčí se budou připravovat v Portugalsku. "Posunume se tam o kus dál," říká Listkiewicz

Moncarapacho (Portugalsko) - Čeští rozhodčí se na jarní část sezony budou připravovat v Portugalsku. Vedle přípravy na hřišti, nabírání fyzické kondice či výkladu teorie pravidel si seminář na jihu Evropy zpestří také řízením přípravných zápasů.

Michal Listkiewicz
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Program je nabitý, všichni budou mít napilno. Ale těšíme se na to, že tady odvedeme kus práce a zase se posuneme o kousek dál. Všichni chlapci vypadají připraveni a tady navíc dobře potrénují," řekl předseda komise rozhodčích FAČR Polák Michal Listkiewicz. "Myslím, že jsou to klíčové semináře. Potkáváme se i v Praze, ale to jsou jen jednodenní semináře. Ty delší dobu trvající jsou pro nás výborné. Vstřebáme všechny novinky, zapracujeme na fyzičce, na teorii, prostě na všem," doplnil jeden z asistentů Martin Wilczek.

Jelikož v okolí Moncarapacha ladí formu řada týmů z celé Evropy, zpestří si čeští sudí soustředění řízením přípravných zápasů a budou se podílet také na rozhodování turnaje Atlantic Cup. V něm se představí třeba Jablonec nebo Šachtar Doněck. "Věříme, že to bude pro naše rozhodčí zajímavé oživení soustředění. Být při zápasech kvalitních zahraničních týmů není nikdy na škodu, i když jde o přípravu," podotkl Listkiewicz.

Podmínky v Portugalsku si pochvaluje, denní teploty se pohybují nad deseti stupni Celsia. "Nemůžeme si stěžovat. Polští rozhodčí jeli do Chorvatska a tam je kolem nuly. To samé Maďaři v Turecku. Vybrali jsme dobrou destinaci," dodal Listkiewicz s úsměvem.

Na soustředění, které potrvá do příští neděle, odcestovalo 68 rozhodčích, figurujících na listině pro zápasy dvou nejvyšších domácích soutěží. Scházejí elitní sudí Pavel Královec s Miroslavem Zelinkou a Jana Adámková, kteří se připravují na souběžném semináři UEFA v Málaze. Jan Jílek do Portugalska neodletěl kvůli nemoci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články