Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool branku Plymouthu nedobyl, proti soupeři ze 4. ligy jej čeká odveta

Liverpool - Ani osmadvacet střeleckých pokusů a dominantní poměr držení míče nestačilo fotbalistům Liverpoolu k postupu do čtvrtého kola anglického FA Cupu. Jürgen Klopp nechal vzhledem k nahuštěnému programu odpočívat většinu opor a proti Plymouthu postavil nejmladší jedenáctku v klubové historii. Outsider hrající čtvrtou nejvyšší soutěž si remízou 0:0 vybojoval právo vyzvat "Reds" k odvetě před vlastními fanoušky. 

Liverpoolský záložník Sheyi Ojo v duelu FA Cupu proti Plymouthu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Oproti pondělnímu ligovému duelu se Sunderlandem udělal německý trenér celku z města Beatles deset změn a nasadil pět hráčů pod devatenáct let. Průměr základní jedenáctky měli domácí 21 let a 296 dní.

Liverpool měl celý zápas výraznou převahu. Držení míče se pohybovalo kolem 80 procent a první střelu povolil hostům až v 65. minutě. Síť za zády brankáře McCormicka však rozvlnit nedokázali. Největší šanci Sturridge zastavil na brankové čáře jeden z obránců.

Chelsea se vrátila na vítěznou vlnu, nezaváhal ani Tottenham

Svěřenci Antonia Conteho naopak překvapení nedopustili. Před vlastními fanoušky rozstříleli třetiligové Peterborough 4:1. Největší měrou se o vítězství "Blues" přičinil španělský křídelník Pedro, který dvě branky vstřelil a jednu připravil Willianovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea zametla s Peterborough a postoupila do 4. kola FA Cupu

Středeční pokořitel Chelsea, londýnský Tottenham, měl s postupem do dalšího kola o poznání více práce. Statečný odpor druholigové Aston Villy zlomil až dvacet minut před koncem obránce Davies. Definitivní pojistku poté přidal Son Heung-Min.     

Rooney vyrovnal rekord Bobbyho Charltona

Kapitán fotbalistů Manchesteru United vstřelil 249. gól za "Red Devils" a vyrovnal klubový rekord legendárního Bobbyho Charltona, který platil od roku 1973. Jednatřicetiletý Rooney otevřel rekordní trefou skóre anglického poháru proti Readingu (4:0).

Nejlepší střelec historie anglické reprezentace se na stadionu Old Trafford trefil v sedmé minutě po Matově centru a napravil nevyužitou šanci z úvodu utkání. Za osm minut navíc připravil druhý gól pro Martiala.

Po změně stran potvrdil hladký triumf domácích dalšími dvěma zásahy devatenáctiletý útočník Rashford. United si tak i bez hvězdného dua Ibrahimovic-Pogba připsali osmou soutěžní výhru za sebou.

"Jsem na tuhle chvíli ohromně pyšný a jsem hrdý na to, že se mi to povedlo v tak proslulém klubu, jako je Manchester. Něco takového jsem si ani nedokázal představit," řekl novinářům Rooney, jenž na 249 branek potřeboval o 215 utkání méně než Charlton.

Nyní bude usilovat o překonání rekordu. "Člověk si přeje, aby se mu to povedlo před vlastními fanoušky. Budeme hrát dvakrát doma, tak snad to v jednom z těch utkání vyjde," přál si Rooney před duely Ligového poháru s Hullem a Premier League proti Liverpoolu.

Trápící se Arsenal spasil v závěru Giroud

S druholigovým soupeřem měl mnohem větší problémy Arsenal, který na hřišti Prestonu zvítězil 2:1 až gólem Girouda z 89. minuty. Domácí vedli po trefě Robinsona, krátce po pauze však vyrovnal Ramsey a francouzský útočník následně rozhodl. Arsenal postoupil do čtvrtého kola Anglického poháru ve 21. sezoně po sobě.

Olivier Giroud překonává brankáře Maxwella v utkání FA Cupu
zdroj: REUTERS autor: Alan Walter

Výsledky 3. kola anglického FA Cupu:

Manchester United - Reading 4:0, West Ham - Manchester City 0:5, Bolton - Crystal Palace 0:0, Everton - Leicester 1:2, Hull - Swansea 2:0, Millwall - Bournemouth 3:0, Norwich - Southampton 2:2, Stoke - Wolverhampton 0:2, Sunderland - Burnley 0:0, Watford - Burton 2:0, West Brom - Derby County 1:2, Preston - Arsenal 1:2, Liverpool - Plymouth 0:0, Chelsea - Peterborough 4:1, Tottenham - Aston Villa 2:0, Middlesbrough - Sheffield Wednesday 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články