Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Vedení Žižkova došla trpělivost, fotbalový kouč Csaplár byl odvolán

Praha - Vedení fotbalistů Žižkova odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům kouče Josefa Csaplára. Ten se tak z pražského celku poroučí už po necelých dvou měsících. Spolu s ním padl i sportovní ředitel Pavel Kuka. Vedením dopoledního tréninku byl pověřen dosavadní Csaplárův asistent Boris Kočí.

Csaplár vydržel na lavičce Žižkova pouhých sedm kol. Pověstný poslední hřebík do rakve mu přinesla nedělní porážka jeho svěřenců v Českých Budějovicích. Ačkoliv tým vedl o dva góly, domácí nakonec stav otočili a zvítězili 3:2.

"Po dvanácti kolech vnímáme jako reálný boj o setrvání v nejvyšší soutěži," uvedl obchodní ředitel Viktorie Jiří Vrba. Žižkovský klub má na svém kontě pouhých sedm bodů. Zvítězil jen dvakrát a jednou remizoval. V tabulce je tak poslední.

Šestačtyřicetiletý Csaplár je v této sezoně již sedmým koučem, jenž skončil předčasně. O trenérská místa přišli v nejvyšší soutěži také českobudějovický Jan Kmoch, plzeňský Jaroslav Šilhavý, zlínský Josef Mazura, kouč Sparty Praha Vítězslav Lavička a Petr Uličný z Brna.

Žižkov byl Csaplárovou čtvrtou zastávkou v první lize. Před deseti lety začínal v Příbrami, poté působil ve dvojici s Ladislavem Škorpilem v Liberci a v letech 2004 až 2005 vedl Slavii. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá. Nejdříve v řeckém Panioniosu Atény, poté v polské Wisle Plock.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články