Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberec už je v Soluni, necestovali Baroš a Latka

Praha/Soluň - Bez Milana Baroše a Martina Latky vyrazil Liberec do Soluně, kde jej čeká závěrečný duel základní skupiny Evropské ligy. Tým se pokusí vylepšit dojem po nepovedeném podzimu v duelu s místním PAOKem Soluň.

Naštěstí pro Liberec už bude s největší pravděpodobností k dispozici Jan Sýkora. "To je pro nás velké plus, měl by být na nějakou podstatnou část zápasu k dispozici. Bohužel Latka s Barošem nebyli v takovém stavu, aby byli použitelní pro utkání. Plus dlouhodobě mimo je David Hovorka," vyjmenoval liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan v domácí lize šestkrát za sebou nevyhrál a po prohře v Jihlavě v posledním podzimním kole přezimuje jen dva body od sestupové pozice. V Evropské lize má ale stále šanci na postup. Potřebuje k tomu zvítězit v Soluni a doufat, že zároveň Karabach prohraje s Fiorentinou.

"Máme aspoň nějakou šanci ten zpackaný ligový podzim trochu napravit. Nám tyhle zápasy asi víc vyhovují, když od nás nikdo nic nečeká. Základní cíl je vyhrát, bez toho je vše zbytečné. Pak se teprve můžeme upínat k něčemu dalšímu. Druhý zápas by nás mohl zajímat, když povedeme 3:0 a budou tři minuty do konce," uvedl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Nikdo od nás nic nečeká, je to jednodušší

"Ať to dopadne jakkoliv, pořád hrajeme i o velké peníze, devět a půl milionu za výhru jsou pro klub jako Slovan obrovské peníze. Budeme se starat o to, abychom to zvládli, a uvidíme, co z toho vzejde. Pokud vyhrajeme a nebude to stačit, ta poslední minuta proti Karabachu nás bude dlouho strašit," připomněl kouč, že Slovan na úvod skupiny ztratil výhru v Baku v závěru nastavení.

Liberec po hodinu a půl dlouhém letu přivítala v Soluni večer teplota okolo sedmi stupňů Celsia. Ve středu si Slovan na tréninku poprvé vyzkouší stadion PAOKu zvaný Hrobka a ve čtvrtek nastoupí k utkání v 17:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články