Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplice touží vylepšit bilanci na Stínadlech, Slavii čeká ve šlágru Boleslav

Praha – Poslední domácí zápas letošního roku, poslední šance fotbalistů Teplic odpoutat se v podzimní tabulce na vlastním stadionu z ligového dna. Severočeši posbírali během šesti duelů před vlastními příznivci pouhých 5 bodů. Vzhledem k vynikajícím výkonům venku a zisku 14 bodů jim však před zápasem s Jabloncem patří šestá příčka. Souboj pohárových aspirantů uvidí Eden, kde Slavia nastoupí proti Mladé Boleslavi. Přímý přenos utkání Teplice – Jablonec sledujte od 18:15 na ČT sport.

Hosté z Jablonce minule jednoznačně přehráli sousední Liberec 3:0. V Teplicích dvakrát za sebou uhráli remízu a bodovat touží i tentokrát, přestože letos na hřištích soupeřů nikterak nezáří. Z posledních pěti duelů vyhráli venku pouze s poslední Příbramí. Výkon proti Liberci nicméně může svěřencům trenéra Kluckého dodat potřebné sebevědomí.

Výrazně negativní bilance teplických hráčů na Stínadlech je zapříčiněna také faktem, že doma odehráli pouze šest zápasů, což je společně s Libercem, Slavií a Hradcem Králové nejmenší počet z účastníků nejvyšší soutěže. Ve 14. kole zvítězili v Ďolíčku 1:0, i když jim více než šedesát minut chyběl vyloučený Lüftner.

Slavia se postaví neoblíbenému soupeři, do Edenu přijede Mladá Boleslav

Slavia hodlá ukončit dlouhé čekání na ligovou výhru nad Mladou Boleslaví, které čítá jedenáct střetnutí. V červenci 2010 rozhodl Stanislav Vlček o hubené výhře 1:0. Vzhledem k aktuální formě Milana Škody a spol. ovšem domácí fanoušci věří, že nepříznivá série proti celku z města automobilů bude po sobotním klání minulostí.

"Jsou v tabulce dva body za námi, takže mají velkou motivaci nám zápas znepříjemnit a dostat se eventuálně před nás. Na druhou stranu my máme velkou motivaci zvládnout poslední utkání podzimu před domácím publikem," konstatoval kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

Prodlouží Zlín vítěznou sérii? V cestě stojí trápící se Dukla

Fastav je před duelem s Duklou favoritem, zvítězil třikrát za sebou a vstřelil 27 gólů, což značí nejlepší útok ligy. Naopak čtrnáctí Pražané marně hledají ztracenou formu. Za posledních šest kol získali pouze dva body a vstřelili tři branky.

"I když se Dukla pohybuje na opačném pólu tabulky, tak nás rozhodně nečeká snadný zápas. Soupeř má ve svém kádru zkušené hráče, kteří navzdory prohrám ukázali své kvality v posledních zápasech se Slavií a Plzní," uvedl kouč Zlína Bohumil Páník.

Příbram přivítá Jihlavu, Karviná změří síly s Bohemians

Poslední Příbram nastoupí v záchranářském souboji proti Jihlavě a bude se snažit navázat na utkání s Duklou a v Brně, ze kterých vytěžila čtyři body. Pokud zvítězí, přeskočí Vysočinu v ligové tabulce. Naopak úspěšná šňůra hostí, během níž neprohráli třikrát za sebou, skončila domácí porážkou 1:3 od Zlína.

Devátá Karviná vyzve sedmé Bohemians a hodlá ukončit gólový půst trvající už 250 minut. Naposledy podlehla Spartě na Letné 0:3. Doma neskórovala dvakrát za sebou. I "klokani" předešlé střetnutí nezvládli (0:1 s Teplicemi), přestože více než hodinu hráli v početní výhodě. Započne některý z týmů vítěznou sérii?

Zbylá utkání 15. kola, Hradec Králové – Sparta Praha (13:00, ČT sport), Liberec – Slovácko a Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno, jsou na programu v neděli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články