Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Atlético zaváhalo, Real i Barcelona braly tři body

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid porazili v 11. kole španělské ligy Leganés 3:0 a poprvé v této sezoně udrželi na domácím hřišti čisté konto. Barcelona otočila souboj o druhé místo a porazila Sevillu 2:1. Fotbalisté San Sebastianu přehráli v sobotu Atlético Madrid 2:0 poté, co obě branky vstřelili ze značky pokutového kopu.

Hráči San Sebastianu
zdroj: Reuters

Real v prvním ligovém střetnutí s nováčkem z Leganés dal zapomenout na překvapivou remízu v Lize mistrů ze hřiště Legie Varšava 3:3. V 38. minutě si naběhl za obranu Bale a obešel brankáře, poté v nastaveném čase první půle dorazil míč do sítě po standardní situaci. Druhý zásah velšského forvarda byl jeho 150. gólem v profesionální kariéře, potřeboval na ně 449 zápasů. V tomto ročníku španělské ligy to pro něj byla pátá branka, a dotáhl se tak na nejlepšího střelce týmu Cristiana Ronalda.

Právě Ronaldo však příliš šťastný zápas neprožil, poprvé v této sezoně nemířila ani jedna jeho střela na branku. Přesněji ale v 76. minutě pálil Morata a připsal si čtvrtý ligový zásah v sezoně.

Před duelem v San Sebastianu muselo Atlético naposledy čelit dvěma pokutovým kopům v roce 2011 v derby s Realem Madrid. Na půdě baskického celku penalty zapříčinili Gabi a Correa a exekutoři Vela a Willian José si poradili s přehledem. San Sebastianu se na domácím stadionu daří, vyhrál zde poslední čtyři ligové zápasy.

Poslední Granada stále čeká na první vítězství v sezoně, ze zápasu s La Coruňou ale získala alespoň bod. Od 64. minuty sice prohrávala po zásahu Andoneho, bod pro domácí však zařídil vlastním gólem brankář hostů Tytoň.

Barcelonští spasitelé: Messi a Suárez

Program 11. kola zakončil souboj o druhé místo mezi Sevillou a Barcelonou. Hosté otočili vývoj zápasu a díky výhře 2:1 je od rivalů z Realu stále dělí pouze dva body.

Úvodní poločas šlágru byl v režii Sevilly. Nejprve si Neymar nerozuměl s Luisem Suárezem a přišel v jejím vápně o míč, domácí pak přešli do rychlého protiútoku a na jeho konci otevřel skóre Vitolo. Také v dalším průběhu první půle byla Sevilla mnohem aktivnější, Barcelonu přestřílela a měla více ze hry. Její převaha však přišla vniveč, gólem do šatny vyrovnal Lionel Messi. V 61. minutě Barcelona zápas otočila díky přesnému zásahu Suáreze po asistenci Messiho a vedení si už vzít nenechala. Pro oba střelce hostujícího týmu to byly osmé ligové branky v sezoně a barcelonské duo tak vede tabulku střelců o dva góly před nejbližšími konkurenty.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:

Granada - La Coruňa 1:1 (81. vlastní Tytoň - 64. Andone), San Sebastian - Atlético Madrid 2:0 (54. Vela z pen., 75. Willian José z pen.), Pamplona - Alavés 0:1 (77. Santos z pen.), Real Madrid - Leganés 3:0 (38. a 45.+1 Bale, 76. Morata), Espaňol Barcelona - Bilbao 0:0, Vigo - Valencie 2:1 (43. Roncaglia, 77. Guidetti - 32. Parejo z pen.), Villarreal - Betis Sevilla 2:0 (22. Trigueros, 53. Soriano), FC Sevilla - FC Barcelona 1:2 (15. Vitolo - 43. Messi, 61. Suárez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články