Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zmrhal už vyrazil domů do Žatce. Pak plány narušila pozvánka do reprezentace

Praha – V původní nominaci se nevešel ani mezi náhradníky. Jaromír Zmrhal tak nečekal, že by dostal premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace. O to větší šok pro záložníka Slavie přišel v momentě, když ho kouč Karel Jarolím zařadil mezi vyvolené. Odchovanec sešívaných byl rád, že musel náhle změnit plány, ale přiznal, že na srazu mužstva byl hodně nervózní.

Jaromír Zmrhal na srazu reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Vůbec jsem to nečekal, bylo to obrovské překvapení. Nebyl jsem ani v té širší nominaci. Dozvěděl jsem se to až včera po tréninku, který jsem měl na Slavii. Dokonce jsem odjel do Žatce s přítelkyní domů a tam jsem se to dozvěděl. Nadšení je veliké," řekl dnes novinářům Zmrhal.

V minulosti byl členem reprezentační jednadvacítky, s níž loni absolvoval evropský šampionát na domácí půdě, do národního A-týmu se ale dostal poprvé v kariéře.

"Když jsem ráno přijížděl na sraz, byl jsem hodně nervózní, protože to přišlo narychlo. Nestihl jsem si pořádně ještě ani vybalit. Jen jsem se potkal s kluky, ani jsem ještě moc nemluvil s trenérem. Nervozita pořád ještě je," připustil třiadvacetiletý záložník.

Zmrhal se v posledních zápasech za Slavii dostal do výborné formy a v předminulém ligovém kole gólem přispěl k výhře 2:0 v derby na Spartě. Nemyslí si ale, že by nyní hrál nejlépe v kariéře. "To nevím, to ukážou až další zápasy. Povedlo se nám teď třikrát vyhrát, což je dobře. Uvidíme, jak to bude pokračovat buď tady, nebo ve Slavii," podotkl Zmrhal.

"Je to možné, že jsme teď se Slavií víc na očích, protože jsme trošku výš, než jsme byli v předchozích letech. Doufám, že jsou to i moje výkony, které mě sem dostaly," dodal Zmrhal.

Na srazu je zatím jediným slávistou, protože útočník Milan Škoda se kvůli obnovenému zranění z derby k týmu ještě nepřipojil. "Sparťani tu mají velkou převahu, navíc jsou tu i ti, co tam bývali dřív. Takže určitě nebudu nic říkat a nebudu je tím gólem z derby popichovat," usmál se Zmrhal.

Připustil, že pokud by měl v Německu nastoupit, asi by se neubránil nervozitě. "Pro mě to bylo těžké už teď tady. Znám ty hvězdy jen z televize, ale jsou to lidi jako my. Je třeba to vytěsnit z hlavy. Budu se o to snažit. Snad to bude teď lepší, když jsme pár zápasů vyhráli se Slavií," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zmrhala nominace překvapila, Brabec by se rád v týmu uchytil nastálo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články