Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Zlín bude mít nového trenéra. Fotbalisty povede Levý

Zlín - Fotbalisty Zlína by měl v nedělním ligovém utkání v Praze proti Bohemians už vést nový trenér Stanislav Levý. Smlouvu do konce sezony s následnou opcí ale ještě Levý nepodepsal, neboť mu až v pátek 31. října vyprší kontrakt s jeho bývalým zaměstnavatelem Viktorií Plzeň. Tam skončil své působení letos v dubnu.

"Jsme předběžně domluveni, že smlouvu podepíšeme v sobotu. Tentýž den večer by měl na Strahově vést nový kouč už náš předzápasový trénink," řekl  šéf zlínského klubu Ladislav Valášek. 

Zlín oslovil Levého začátkem října, kdy po špatných výsledcích propustil trenéra Josefa Mazuru. Vzhledem ke klauzuli ve smlouvě s Plzní by ale trenér Levý v případě okamžitého přijetí nabídky přišel o zbytek výplaty z předchozího působiště. Proto obě strany odložily jednání až na začátek listopadu, kdy už bude kouč volný. 

Prozatímním vedením zlínského klubu byl pověřen sportovní ředitel Ladislav Minář společně s Markem Kalivodou, kterým jejich dočasná mise skončila po středečním vítězství Zlína v Jablonci v Poháru ČMFS.

Po středečním vyhazovu trenéra Petra Uličného v Brně se však objevily i spekulace, že by Levý mohl zamířit do jihomoravské metropole. "Pochopitelně takové riziko vždy existuje až do okamžiku, než se smlouva podepíše. Jsme si toho také vědomi. Ale věříme, že vzhledem k našemu čekání zasedne už v neděli trenér Levý na lavičku našeho týmu," dodal Valášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články