Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ze smolaře hrdinou. Můj zatím nejdůležitější gól, řekl po výhře v derby Mešanovič

Praha – Po prvním poločase derby se Spartou v kabině rozezleně seděl, nadával a byla na něm vidět velká frustrace. Muriš Mešanovič totiž neproměnil penaltu a zazdil i další šanci. Útočník Slavie, který v po půl hodině vystřídal zraněného Milana Škodu, se však po změně stran stal ze smolaře hrdinou. Jeho branka rozhodla o vítězství nad rivalem 2:0. Zároveň odčinil svůj zkrat ze závěru minulého utkání s Libercem, po němž nepodal ruku trenérovi Jaroslavu Šilhavému. 

Slavící Muris Mešanovič ze Slavie se raduje z gólu v síti Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Předtím jsem penalty kopal a proměňoval. Dnes se bohužel stalo, že jsem ji neproměnil. Takové věci se ve fotbale stávají. Věděl jsem, že to musím mančaftu vrátit a důležité je, že se to povedlo," řekl Mešanovič.

Krátce před penaltou z malého vápna střílel mimo. "Já se do těch šancí dostávám. Když jednu neproměním, věřím, že přijde druhá. Je důležité, že jsem proměnil asi tu čtvrtou, i když se štěstím," uvedl šestadvacetiletý útočník.

Své zaváhání odčinil po hodině hry, kdy dorazil do sítě střelu Antonína Baráka do tyče. Ofsajdu se nebál. "Jak byl míč v síti, hned jsem koukal na rozhodčího. Běžel na půli, takže jsem hned viděl, že je to v pohodě," prohlásil Mešanovič.

Dal svůj 23. gól v české lize a zřejmě nejcennější. "Asi jo. Ještě jsem Spartě gól nedal. Dneska první gól Spartě a hned výhra v derby, takže určitě největší gól," radoval se. "Mám obrovskou radost. Zúročil jsem práci celého týmu a myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě," dodal.

V poločase se ho všichni snažili utěšovat. "Atmosféra v kabině byla v pohodě, nic ostrého tam nebylo. Každý mě povzbuzoval s tím, že se nic neděje, že mám ještě poločas a že mám šanci to odčinit," uvedl Mešanovič.

Přímo na trávníku ho cestou do kabin objal i trenér Šilhavý. Po minulém utkání s Libercem přitom útočník kouči nepodal ruku kvůli naštvání z toho, že nehrál. "Byla to moje blbost, omluvil jsem se trenérovi i mančaftu. Doufám, že jsem to dnes aspoň trochu odčinil. Hned jsme si s trenérem promluvili. Já měl nervy, trenér v tom byl nevinně. Dostal jsem od vedení trest (pokutu), přijal jsem ho, pokračujeme dál a nic se neděje," uvedl.

"Muris nedal penaltu, ale sám řekl, že to napraví a to se mu povedlo. Nepoznamenalo ho to. V poločase tam byly velké emoce, v kabině nadával, byl frustrovaný, ale všichni jsme ho uklidňovali. Cítil ten dluh," řekl Šilhavý.

Mešanovičovi pomohlo, že se před příchodem na trávník v 31. minutě místo Škody mohl dostatečně nachystat. "Hned od 15. minuty jsem se rozcvičoval. Milan říkal, že ho bolí tříslo. Takže jsem byl nějak připravený v hlavě i fyzicky. Nešel jsem na hřiště hned, rozběhal jsem se," dodal Mešanovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články