Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sparťanský pohárový postup přes Bohemians režíroval Berger

Praha - Záložník Patrik Berger byl hlavním strůjcem dnešního postupu fotbalistů Sparty do čtvrtfinále Poháru ČMFS, o kterém letenští hráči rozhodli výhrou 2:0 v derby nad Bohemians Praha. Uzdravený sparťanský kapitán vstřelil v prvním poločase dvě branky, po změně stran si jeho tým v deštivém počasí klidné vítězství pohlídal.

Sparta nastoupila kvůli sehrání v obdobném složení jako naposledy v lize, přičemž jediným novým hráčem v základní sestavě byl Berger. Už v lize s Příbramí prokázal za půl hodiny hodně chuti do hry a dnes to potvrdil góly, vůbec prvními soutěžními v rudém dresu. Poprvé skóroval už v deváté minutě, kdy si naběhl na skvělou uličku Slepičky a dvakrát přelstil nepřesného gólmana Wintra, podruhé se trefil ve 25. minutě, kdy z voleje poslal míč do sítě po centru Kuliče z druhé strany hřiště.

Hosté nastoupili hodně nekompletní, trenér Luboš Urban se po porážce od Plzně rozhodl dát šanci dalším hráčům, ale jeho tým na soupeře nestačil. Dlouhé minuty se střížkovští hráči ani nedostali přes půlící čáru a sparťané v klidu kombinovali. V domácím dresu zlobil především levý záložník Zeman, přes kterého šla většina akcí vítězů.

V druhém poločase už Sparta výrazně ubrala ze své snahy, přesto nejaktivnější hráč Zeman stačil ještě nastřelit břevno. Hosté se také stále častěji dostávali do ofenzivy a v 67. minutě byli blízko snížení: Dobeš napálil z trestného kopu břevno a na dorážku Kropíka vytáhnul skvělý zákrok brankář Blažek. Hosté sice zůstali u své aktivní hry, ale domácí obhájce už soupeři nedal ke zvratu naději. Letenští navíc v závěru hru znovu ovládli a zaslouženě se radují z postupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články