Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Guardiola zažil vítěznou premiéru a velebil bojovníka Sterlinga

Manchester – Éra španělského kouče Pepa Guardioly na lavičce Manchesteru City začala. Soutěžní debut si uznávaný stratég odbyl během prvního kola nového ročníku Premier League, ve kterém jeho svěřenci porazili Sunderland 2:1. O triumfu favorizovaného celku rozhodl až vlastní gól hostujícího McNaira tři minuty před koncem.

Pep Guardiola
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Bývalý trenér mnichovského Bayernu dával během svých předchozích štací jasně najevo, že se nebojí těžkých rozhodnutí a přehnaným respektem z hvězdných hráčů rozhodně netrpí. Pevnou rukou hodlá vládnout také v Manchesteru, což naznačil volbou základní sestavy.

Na lavičku náhradníků odsunul anglického reprezentačního brankáře Harta, s místem mezi diváky se museli spokojit Yaya Touré, Eliaquim Mangala, Samir Nasri nebo Wilfried Bony. Španělský lodivod doufá, že zmínění hráči zareagují jako profesionálové a zůstanou pozitivní.

"Dnes nehráli, ale rozhodně to neznamená, že s nimi nepočítám. Respektuji kvality Joea (Harta, pozn. autora). Vím, jak kvalitním brankářem je, ale rozhodl jsem se pro Willyho (Caballera). Měl opravdu velmi dobrou předsezonní přípravu, a proto jsem se rozhodl pro něj," vysvětlil Guardiola.

Domácí fanoušci zůstávali v napětí až do závěrečného hvizdu, nakonec však opouštěli Etihad Stadium s vítězným pocitem. "Hráli jsme opravdu dobře. Věřte mi, kdyby se nám nedařilo, byl bych první, kdo by řekl, že jsme hráli špatně," reagoval pětačtyřicetiletý kouč na otázku, zdali je s výkonem svých hráčů spokojen. 

Chválou zahrnul především rychlonohého útočníka Sterlinga, který vybojoval pokutový kop a pro obranu Sunderlandu znamenal stálou hrozbu. Nejdražší anglický fotbalista historie podával během loňského ročníku nevyrovnané výkony, ale momentální forma naznačuje, že by svůj nesporný potenciál mohl pod vedením nového trenéra přeci jen naplnit. 

"Přesně toto potřebujeme. Hráče, který se v křídelních prostorech nebojí soubojů jeden na jednoho. Je to bojovník, prokázal své kvality. Samozřejmě, očekáváme od něj ještě mnohem víc, ale dnes hrál dobře. V jeho rozvoji mu budeme i nadále pomáhat, abychom jednoho dne viděli pravého Sterlinga," zakončil Guardilola, jehož mužstvo čeká v úterý čtvrté předkolo Ligy mistrů proti rumunské Steaue Bukurešť.  

Zdroj
Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články